Marathon-stress

Toen ik in januari 2015 een mailtje kreeg van school over de jaarlijkse Rotterdam Marathon, raakte ik meteen geïnteresseerd. Mijn school organiseert elk jaar een marathon van 10 km voor leerlingen van het Grafisch Lyceum. Tijdens deze marathon wordt er ook geld ingezameld en dit wordt gedoneerd aan een goed doel. Het leek mij een goed idee om 2015 te starten met een doel te hebben waar ik naartoe kan werken. Waar ik gemotiveerd het jaar mee kan beginnen en bovendien ik een steentje bijdraag aan een goed doel. Dus besloot ik mee te doen aan de marathon die in april gehouden wordt.

Waar ik alleen niet aan gedacht heb, is dat je voor een marathon echt moet trainen. Toen ik vorige week op mijn stage een gesprekje had met een andere stagiair, kwam ik erachter dat zij voor de 10 km marathon wel drie maanden gestructureerd had getraind. Oh oh, dacht ik meteen. Het is inmiddels al maart en zij vertelde meteen al dat ik geen tijd meer heb om goed te trainen. Toen ik me inschreef voor de marathon, dacht ik: als ik een aantal keer per week rustig ga hardlopen, lukt het me wel. Lekker slim, dit heb ik dus niet gedaan.

Aangezien ik me niet meer ga uitschrijven, moet ik alsnog de marathon lopen. Ik weet dat ik het sowieso niet binnen een half uur kan rennen, want dat is gewoon niet haalbaar. Maar ondanks dat, kan het geen kwaad om nog een poging te doen tot oefenen. Mijn idee: om de dag hardlopen, waarbij ik afwissel met joggen en lopen. Ik heb de tip gekregen om de app ‘Hardlopen met Evy’ te downloaden. Dit zou een goede app zijn die je wegwijs maakt met het opbouwen van afstanden hardlopen.

Ik heb geen hoge verwachtingen van mezelf tijdens de marathon, maar ik geef zeker niet zomaar op. Misschien kom ik wel als laatste over de finish, maar het gaat mij erom dat ik überhaupt over de finish kom.

Heb jij wel eens meegedaan aan een marathon? Laat het achter in de reacties!

Foto: Ulyana Gazdick

Sarah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.