Meer seksueel misbruik online

Stel je ontmoet een leuke jongen of meisje en na wat gechat besluit je je webcam aan te zetten. In het moment besluit je een spannende foto of filmpje te maken. Maar opeens dreigt de ander dit online te zetten als je niet wil betalen. Je wordt gechanteerd met de foto of filmpje dat je gemaakt hebt. Het gebeurd helaas steeds vaker.

Niet alleen meisjes zijn hier het slachtoffer van, ook veel jonge jongens worden gechanteerd. Vaak worden ze verleidt door een wat oudere dame. Als ze geen geld overmaken dan worden de beelden online gezet. Wanneer je een keer geld overmaakt gaan ze steeds meer vragen.

Maar wat moet je dan doen?

Natuurlijk is het het slimst om deze situatie te vermijden. Verstuur nooit spannende foto's of filmpjes naar iemand. En als je dan toch besluit dit te doen, zorg dan dat je hoofd er niet op staat. Als de foto dan online komt dan ziet niemand dat jij het bent.

Als dit je toch is overkomen meld dit dan gelijk bij Helpwanted.nl. Hier geven ze advies en gaan ze je helpen. Vertel het ook aan je ouders, zij kunnen je helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.