Mijn meivakantie

Ik ga wel vaker naar Frankrijk, maar dan verblijf ik bij mijn familie in Nîmes. Dat is een kleine plek helemaal in het zuiden van Frankrijk. Dit keer wilde mijn moeder en ik ook Parijs een keer zien en zijn we met de auto daar naar toe gereden.

Montargis

Ik ben de hele meivakantie in Frankrijk geweest met mijn moeder. We verbleven bij haar jeugdvriendin in een klein stadje genaamd Montargis.

Veel was daar niet te doen. Het was een hele rustige stad met een klein winkelcentrum, dat te vergelijken was met een dorp.

Champs-Élysées

Het doel om naar Frankrijk te gaan, was in eerste instantie om Parijs te zien. We zijn in de vakantie een paar keer op en neer gereden naar Parijs, wat 1 uurtje rijden was van Montargis.

Het eerste dat ik in Parijs heb gezien was de Champs-Élysées. Het kon ook niet anders. Ik moest per se shoppen en dit heb ik ook zeker gedaan. Champs-Élysées heeft geweldige winkels en uitgaansgelegenheden.

Na ook een paar foto’s gemaakt te hebben, gingen we weer terug naar het vredige stadje Montargis.

De Eiffeltoren

Je kan niet naar Parijs zijn geweest, zonder de Eiffeltoren te hebben gezien. En ook ik ben in de avond de toren gaan bezichtigen. Er is ook de mogelijkheid om met een lift naar de top van de Eiffeltoren te gaan. Helaas was hier geen tijd voor.

Ondanks dat ik nog veel dingen niet heb gezien, zoals het Louvre en de

Notre-dame, heb ik het toch enorm naar mijn zin gehad. En ik ga zeker snel weer terug, maar tot dan, is het nu weer tijd om deze laatste schoolperiode hard mijn best te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.