Olympische spelen. Nee, Andere Spelen!

Het ging namelijk over een reclame voor de Andere Spelen. Een evenement dat afgelopen zaterdag plaatsvond in de jaarbeurs in Utrecht. Waarom? Nou, om Nederland kennis te laten maken met andere sporten.

Helaas kon ik er zelf niet naar toe, maar ik heb me er een beetje in verdiept. Eigenlijk zijn er veel meer sporten die we kunnen beoefenen dan dat we zelf weten. Ik ken eigenlijk alleen de ‘standaard’ sporten zoals voetballen, basketballen, hockeyen of handballen. Maar wist je dat bossaball, onderwater hockey en frisbeeën ook sporten zijn die men in Nederland beoefent?

Bossaball

Bossaball is voetbal, volleybal en trampoline springen in één. Het is ontstaan op de stranden van Rio de Janeiro in Brazilië. Het speciale van bossaball is dat er altijd muziek wordt afgespeeld tijdens wedstrijden en trainingen. Het doel van het spel is om met de bal te scoren op het speelveld van de tegenstander. Scoor je via een volleybaltechniek dan verdien je minder punten dan als je met een voetbaltechniek scoort. Bossaball is zeer vermoeiend en het is belangrijk dat je alle technieken goed beheerst want kracht en concentratie zijn erg belangrijk.

Ultimate Frisbee

Je hebt vast en zeker wel eens met een frisbee gegooid, op het strand of in de speeltuin. En steeds belandde hij 20 meter van je vandaan. Maar frisbee is echt een sport, dus je kan het leren! Ultimate Frisbee is een teamsport van 7 tegen 7. Je scoort punten door de frisbee te vangen in een bepaald doelgebied: de eindzone. Lopen met de frisbee in je handen en je tegenstander aanraken zijn verboden. Ik heb eens een uurtje Ultimate Frisbee gedaan, en het is verschrikkelijk lastig

Onderwater hockey

Waterpolo + hockey = onderwater hockey. Ja zo makkelijk gaat het. Je voegt twee sporten samen en er komt een nieuwe sport uitrollen. Onderwater hockey is een spel waarbij 2 teams van 10 personen tegen elkaar strijden. Het doel is natuurlijk om met de stick zo vaak mogelijk de puck in het doel van de tegenstander te speler.

Wil je ook een sport gaan doen, maar heb je nog geen idee welke? Ga dan eens verder kijken dan de sporten die iedereen al doet! Zo kom je erachter dat er veel meer leuke sporten zijn.Nieuwsgierig geworden naar de rest van de andere sporten? Klik dan hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.