Op naar een nieuwe uitdaging

Afscheid nemen
Het afgelopen half jaar heb ik veel geleerd, over het vak communicatie maar zeker ook over mezelf. Ik heb geleerd voor mezelf te kiezen en aan te geven wat ik belangrijk vind. Ik heb meegemaakt hoe het is om fulltime te werken, en dus om elke ochtend om 8 uur naast mijn bed te staan. Ik heb nieuwe mensen ontmoet en gewoon een ontzettend leuke tijd gehad, we hebben tussen het werken door veel grapjes gemaakt en lekkere koffie gedronken. Aan het eind van de week staat er een gezellig afscheid gepland en sluiten we met het hele kantoor de afgelopen periode af. Maar ook de sleutel wordt ingeleverd en mijn stageverslag moet ik versturen. Die kleine dingetjes maken afscheid nemen zo ‘officieel’.

Tijd voor heel veel nieuwe dingen
Het leuke aan iets afsluiten is dat het weer tijd is voor allemaal nieuwe dingen. Maar wel met de extra ervaring en kennis die ik de afgelopen tijd heb opgedaan. Een nieuwe periode op school om de laatste vakken voor het afstuderen af te ronden. En misschien wel een nieuw bijbaantje. Plannen om aankomende zomer in het buitenland te werken in een animatieteam op de camping, en volgende winter als begeleider op de ski’s. En ga zo nog maar even door. Nu ik weet dat ik voor mezelf moet kiezen, blijf ik dat ook zeker doen. Ik denk vooral dat je altijd blij moet zijn dat je een stage of een schooltijd hebt meegemaakt waar je jouw kwaliteiten en verbeterpunten ontdekt, dit kun je dan weer meenemen naar al het nieuws dat gaat komen.

Heb jij de afgelopen tijd ook afscheid genomen? En vond je dat erg of was je juist heel blij? Laat het weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.