Pirates is back!

Wat is er tot nu toe gebeurd?

*Spoiler alert!! Niet verder lezen als je de eerste vier films nog wilt bekijken.

De eerste Pirates film kwam uit in 2003 en de films zijn dus al wat ouder. Het kan zijn dat je deze leuke films hebt gemist, omdat je toen misschien nog wat te jong was. Daarom hier een korte samenvatting:

In de afgelopen vier films is er een hoop gebeurd. Het begon allemaal met de Black Pearl. De piraten op dit schip waren vervloekt, doordat zij Azteeks goud gestolen hadden. Elisabeth Swann wordt meegenomen door piraten naar de Black Pearl en Jack Sparrow en Will Turner gaan erachteraan om haar te redden. En dit lukt uiteraard. Daarna komt in de volgende film Davy Jones in beeld. De man met het enge tentakel gezicht. Dit gezicht is trouwens echt heel mooi gemaakt. Jack houdt zich niet aan een afspraak met Jones, waardoor hij ‘the Kraken’ op Jack afstuurt. Een gigantische octopus, waar Jack aan het einde van de film in springt.

In deel drie gaan Will, Elizabeth en een groep piraten Jack ophalen, aan het einde van de wereld. Hij is hier naartoe gebracht door ‘the Kraken’. Nadat ze Jack hebben opgehaald moeten de piraten Davy Jones verslaan. Zijn hart bevindt zich in een speciale kist met een slot. Om hem te verslaan moet zijn hart vervangen worden door het hart van een ander. Het gevecht om de sleutel en het kistje kan beginnen. Wat zorgt voor het meest geniale stukje in de film, waar je een afgehakte tentakel van Jones langs ziet kruipen met de sleutel. Will Turner wordt uiteindelijk de nieuwe kapitein van het schip. Hij mag slechts 1 dag in de 10 jaar aan land komen om zijn Elisabeth te zien. De verhaallijn van mijn favoriete karakters Will en Elisabeth leek hiermee te stoppen. In deel vier gaat Jack samen met Blackbeard op zoek naar de Fontein van de eeuwige jeugd.

Nu ben je weer helemaal bij, mocht je niet de kans krijgen om deze films te kijken voor je de vijfde film ziet.

Dead men tell no tales

En nu komt na 6 jaar eindelijk de volgende film. Jack krijgt te maken met de geestpiraten van Kapitein Salazar. Zij zijn ontsnapt uit ‘Devil’s Triangle’ en willen nu elke piraat op zee vermoorden. Om dit te overleven moet Jack op zoek naar de ‘drietand van Poseidon’. Deze drietand geeft hem de macht over de zeeën, waarmee bij Salazar en zijn geestpiraten kan verslaan.

Will Turner is back!

Hij is terug! Onverwacht kruipt Orlando Bloom in de vijfde film opnieuw in de huid van Will Turner. Ik verwacht dat hij ook mee gaat vechten tegen Kapitein Salazar en dat ze samen de strijd aangaan. Er gaan ook geruchten dat Keira Knightley terugkeert als Elisabeth Swann. Zij zou aan het eind van de film terugkomen met een kleine rol en haar tekst zou hints geven dat zij een grotere rol in een zesde Pirates film krijgt. Ik ben benieuwd!

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze film? Bekijk hier alvast de trailer.

Foto Kraken: Wikimedia

Foto Jack Sparrow: Poakpong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.