Plusklassen

Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, dus ik zocht op wat dit betekende. Ik las dat dit klassen zijn waarbij jongeren extra lesstof krijgen bovenop hun normale lesstof. Soms in de lessen zelf, maar ook soms buiten de lesuren. Ook stond er dat er zowel plusklassen bestaan in de basisschool als op de middelbare school.

Op het internet staan verschillende meningen over plusklassen, sommigen mensen vinden plusklassen heel goed en anderen vinden dit onzin of juist slecht. De reden waarom mensen denken dat plusklassen onzin zijn, is omdat zij denken dat plusklassen ervoor kunnen zorgen dat er een te grote afstand kan komen tussen leerlingen. Leerlingen die de stof wat sneller begrijpen, zullen sneller extra lesstof krijgen dan leerlingen die de stof minder snel begrijpen. Daardoor zou het kunnen dat de leerlingen die geen extra lesstof krijgen zich meer achtergesteld voelen. Ik ben het hier niet mee eens! Ik denk zelfs dat plusklassen leerlingen dichter bij elkaar brengt. De leraar kan hierdoor de leerlingen die het minder goed begrijpen extra helpen. Ook leerlingen die extra lessen volgen kunnen andere leerlingen helpen. Doordat deze leerlingen alle aandacht krijgen die ze nodig hebben, zullen ze zich juist niet achtergesteld voelen. Want zij snappen de stof ook. Een plusklas heeft ook andere positieve kanten. Door de leerlingen die de stof sneller begrijpen extra lesstof aan te bieden, zorgt dit ervoor dat de leerlingen gemotiveerd blijven in de klas. Zij zullen dan ook minder snel de andere leerlingen afleiden.

Ik vind een plusklas daarom helemaal zo gek nog niet. In mijn ogen blijft Iedereen betrokken bij de les. Dit is fijn voor zowel de leerlingen als voor de docent. Wat vind jij van plusklassen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.