Rust in de trein

Veel in de trein

Bijna ieder weekend ga ik wel ergens naar toe, bijvoorbeeld naar mijn schoonouders of een dagje naar een andere stad. Ik heb een weekend studenten-ov, dus zolang ik in het weekend reis is het helemaal gratis. Ideaal! Ik vind het hartstikke leuk om zo vaak op pad te zijn, maar daardoor heb ik wel veel tijd om te doden in de trein. Ik grijp vaak naar mijn telefoon, en bijna iedereen om me heen doet dat ook.

Even niks

Eigenlijk is dat zonde, want wanneer je in de trein zit is dat juist een goed moment om even helemaal niks te doen. Natuurlijk kun je je tijd af en toe nuttig besteden, bijvoorbeeld door huiswerk te maken op je laptop of door nog even dat ene mailtje te sturen. Maar heel vaak zit ik alleen een beetje doelloos te scrollen door social media. Ik vind in de trein zitten juist zo’n moment om gewoon even naar buiten te staren, eventueel met een muziekje in m’n oren, en niks te moeten. Even wat minder prikkels binnenkrijgen. Ik probeer dit nu dan ook steeds vaker te doen.

Rust

Vaak kom je ook nog eens langs mooie gebieden in de trein. Ik reis als ik naar mijn schoonouders ga het halve land door en kom dan langs veel natuur. Je ziet van alles. Natuurlijk koeien, schapen en paarden in de wei, maar ook konijnen en zelfs ooievaars. Daarnaast zie je soms hele mooie gebieden, zoals prachtige bossen of platteland zo ver je kan kijken. Je kunt natuurlijk ook lekker een boek gaan lezen, een tijdschrift doorbladeren, of de andere mensen in de trein observeren. Door dingen te doen waar je normaal misschien niet aan toe komt en waar je door ontspant, wordt het reizen met de trein echt een rustmomentje.

Wat doe jij wanneer je in de trein zit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.