Sanne in Utah: deel vijf

Hee allemaal,

Ten eerste natuurlijk een gelukkig nieuwjaar! Ik hoop dat jullie supermooie en gezellige feestdagen hebben gehad: ik zeker wel!

Met deze vakantie heb ik officieel de eerste helft van mijn jaar hier afgesloten. Ik krijg vanaf nu nieuwe vakken en natuurlijk gaan we nu weer richting de zomer. Alhoewel het hier nog steeds erg warm is, zo’n 16 graden en volle zon, heb ik mijn Kerst doorgebracht op een totaal andere plek, namelijk in de staat Wyoming. De grootouders van mijn gastgezin wonen daar en ze hadden bedacht dat de kinderen daar heen zouden gaan met de kerstdagen.

Kerst begon voor ons eigenlijk al een paar dagen eerder. Want omdat we niet thuis zouden zijn tijdens de echte feestdagen, vierden we met onze ouders Kerstavond al een paar dagen van tevoren. En toen begon eigenlijk de echte Amerikaanse Kerstsfeer al. We kregen ontzettend veel cadeautjes, zittend rondom de kerstboom. En natuurlijk mag de jongste beginnen met uitpakken en dat was ik! Ik heb heel erg veel leuke dingen gekregen zoals een cadeaubon voor de Nederlandse winkel, een puzzel van Las Vegas, een verwarmde deken en nog veel meer!

Toen vertrokken we de volgende ochtend vroeg, op vrijdag, met het hele gezin naar Salt Lake City, naar zus Kendall. Dat was een rit van ongeveer 5 uur en gezien we al om half 6 ’s ochtends vertrokken kwamen wij dus rond een uur of 11 aan. Daar namen we even een break, zijn we lekker wezen shoppen, en gingen we toen om 15.00 weer verder. De rit was uitermate bijzonder. Als je uit je ramen keek zag je niks. Er was niks. Voor 3 uur lang niks: geen auto’s, geen huizen, geen tankstation of openbare toiletten. Niks….. Gewoon éen lange rechte weg waar we in totaal denk ik 5 auto’s zijn gepasseerd. We kwamen ’s avonds laat aan, rond 10 uur en hebben toen niet veel meer gedaan, want iedereen was moe. Dus we gingen lekker naar bed.

De volgende dag was het meteen al de dag waarop Kerstavond zou plaatsvinden. Toen we ’s ochtends wakker werden en de gordijnen opendeden, keken we onze ogen

uit! Ik wist dat er sneeuw zou liggen, maar zó veel? Er lag een heel pak, bijna tot aan je knieën. Ook liepen er overal herten rond. Om het huis, in de achtertuin, zelfs gewoon over straat! Het was prachtig, heel erg anders dan we in Saint George, of zelfs in Nederland gewend zijn. Die dag zijn we niet naar buiten geweest, want het was nog best koud, maar hebben we lekker gepuzzeld en tv gekeken. ’s Avonds aten we een uitgebreid avondmaal en we hadden afgesproken die avond op tijd naar bed te gaan, zodat we de volgende ochtend vroeg op konden staan om onze cadeautjes uit te pakken, dus dat deden we!

Op eerste Kerstdag zaten wij al vroeg rond de kerstboom om cadeautjes uit te delen. Hier heb ik ook weer wat leuke cadeautjes gekregen! Het was eigenlijk het beste te vergelijken met Sinterklaas voor ons in Nederland, alleen krijgen de grote mensen nu ook van alles. Verder is kerst niet meteen zoals je het zou verwachten. Ik dacht altijd dat kerst best wel formeel was. Je pakt cadeautjes uit in je pyjama, maar daarna doe je nette kleren aan en eet je een uitgebreid avondmaal. Het tegendeel was waar! Hier doe je tijdens kerst helemaal niks. Je houdt lekker je pyjama aan de hele dag, geniet van films op tv met een lekker kerstkoekje af en toe, maar inderdaad wel het uitbreide diner. Bij kerst hoort ham. Hier staan er de dagen van tevoren gigantische rijen mensen voor de deuren van de slager om een ham te kopen. Je eet daar nog van alles bij zoals aardappels en verschillende groentes en daarna natuurlijk ijs! Genieten hoor!

De rest van de kerstdagen waren vrijwel hetzelfde. We hebben het erg rustig aangedaan en echt genoten van onze vrije dagen. Op tweede Kerstdag hebben we nog een wandeling gemaakt en heb ik een paar erg mooie foto’s gemaakt. Het werd een vrij lange wandeling, we zijn bijna 1,5 uur weggeweest, maar het was geweldig en zeker de moeite waard!

Toen werd het langzaam aan weer tijd om terug te gaan. Opa en oma brachten ons donderdag 29 dec weer naar Salt Lake City, waar we zouden blijven tot na Nieuwjaar. Daarna gingen we weer naar huis. De eerste dag hebben we eigenlijk alleen maar tv gekeken, maar toen was het zaterdag alweer oudjaar! We deden het die dag eerst rustig aan, gingen langs familie, reden een beetje rond en daarna gingen Megan en ik lekker shoppen. Vervolgens werden we weer opgehaald en gingen we naar het huis van een oom, waar de héle familie zou zijn met al hun kinderen om nieuwjaar te vieren. Megan leek het eerst niet zo leuk om daarheen te gaan, dus zouden wij daarom samen thuis blijven. Alleen wilde ik eigenlijk ook mee, dus uiteindelijk ging ik toch en had Megan toen besloten om ook maar met ons mee te gaan. Het was echt ontzettend gezellig! Lekker vuurwerk afgestoken, beetje gek gedaan en veel gelachen en gepraat.

En toen was het om 12 uur natuurlijk NIEUWJAAR. Ze hadden niet zo veel vuurwerk als dat we normaal in Nederland hebben. Ook in de rest van de straat/woonwijk zag ik eigenlijk amper iets in de lucht. Dat had ik inderdaad wel anders verwacht. Ook geen champagne – tegenvaller – maar dat maakte de avond zeker niet minder leuk. Rond 1:30 gingen we weer naar huis (hier gaan ze allemaal nooit zo door tot in de late uurtjes, dat is echt een verschil met Nederland) en lekker ons bed in.

De volgende dag gingen we weer op weg naar huis en was onze vakantie al bijna voorbij. We hebben van de laatste dagen thuis goed genoten: we hebben ontzettend veel gedaan, maar toen moest ik helaas afgelopen woensdag al weer naar school. Sinds die paar dagen is er ook al weer een hoop gebeurd. We hebben een gezellige avond gehad met alle uitwisselingsstudenten, zijn naar verschillende films geweest en het Senior Ball komt er al weer aan! Volgende maand komt er weer een column met als het goed is een verhaal over hoe Senior Ball is geweest. Tot die tijd zijn al mijn ervaringen te lezen op mijn blog: www.sanneinutah.waarbenjij.nu

Veel liefs, Sanne


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.