Sparen of uitgeven?

Hoe bewust ben jij van je bankrekening en uitgaven? Bij mij wil het nog wel eens mis gaan. Aan het begin van de maand maak ik wat geld over naar mijn spaarrekening. Helaas kom ik altijd aan het einde van de maand geld tekort en stort ik het net zo hard weer terug naar mijn gewone rekening. Zo komt die vakantie naar Mexico er natuurlijk nooit!

Dit jaar is de vierde editie van de nationale Week van het Geld. Kinderen krijgen deze week voorlichting op de basisschool over geld. Zo leren ze bewuster met geld om te gaan. Is dat niet juist ook handig als je wat ouder bent?

Als je naar de middelbare school gaat krijg je vaak wat meer zakgeld, en moet je meer dingen zelf betalen. Je koopt kleren, schoolspullen, telefoon, eten en drinken. Tegenwoordig zie ik de jongeren in de duurste merkkleding, met de mooiste smartphone en de nieuwste Vespa. Het lijkt wel alsof iedereen geld als water uitgeeft. Is dit uiterlijke schijn en maken ze al hun geld op aan één kledingstuk? Waarom is sparen zo moeilijk? Hoe ga jij met geld om? Test het hier.

Foto: Bank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.