Van mannelijke wereldatleet naar modieuze vrouw

Bruce heeft zich altijd opgesloten gevoeld in zijn eigen lichaam. In zijn tienerjaren wist hij al dat hij niet was wie hij wilde zijn. Op zijn 65e heeft hij eindelijk zijn droom waar kunnen maken.

Transgender

Onder transgender verstaan we dat je in het verkeerde lichaam bent geboren. Ik kan me zelf niet voorstellen hoe dit voelt. Je weet dat je een jongen bent, maar de hele wereld ziet je als een meisje. Je ziet er uit als een meisje; je hebt borsten en rondingen, je hebt een meisjesstem en alle andere dingen die een meisje hoort te hebben. Van kleins af aan word je gehesen in prinsessenjurkjes en leer je hoe je je make up het mooist kan opdoen. Maar je wilt dit niet, je bent een jongen en niemand wilt dat accepteren. Je zit als het ware vast in je eigen lichaam.

Dit gebeurde ook bij Bruce Jenner, maar dan andersom. Hij wist altijd al dat hij een vrouw was, terwijl hij tegelijkertijd een van de grootste atleten is.

Nu kan hij eindelijk zichzelf zijn. Maar hij heeft wel 6 kinderen en 2 ex-vrouwen. Hij zegt dat hij wel degelijk op vrouwen valt.

Maar nu rest de vraag, ben je dan homoseksueel? Hij zegt van niet. Ik denk dat het niet te begrijpen is, wat er allemaal in zijn hoofd rondgaat. Hij verandert in een vrouw en meent dat hij er altijd al een is geweest, maar valt ook op vrouwen.

Maar goed, ik vind dat dat niet het belangrijkste is wat er speelt. Het gaat er om dat hij nu eindelijk zichzelf kan zijn, ook al is dat pas op zijn 65e.

Veel mensen begrijpen dat niet en vinden het ook belachelijk. “Het is gewoon weer zo’n promotiestunt”, “hij wilt gewoon meer aandacht”, “transgender bestaat niet”. Ik vind het zelf een beetje onrespectvol. Ondanks dat ik nooit te maken heb gehad met een transgender, denk ik wel degelijk dat het bestaat. En zelfs al wilt iemand van geslacht veranderen, omdat diegene dat leuk vindt, vind ik dat diegene het dan vooral moet doen. Doe wat jou gelukkig maakt, want uiteindelijk is het jouw lichaam en jouw leven. En je moet je vooral comfortabel voelen in je eigen lichaam.

Foto Caitlyn: Alberto Frank

Foto Bruce: Hot Gossip Italia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.