Vegetarisch eten challenge

Bijna vegetariër
Door het thema duurzaamheid ben ik gaan nadenken over hoe duurzaam ik leef. Vlees eten heeft een grote impact op het milieu. Daarom ben ik een challenge met mezelf aangegaan om zo min mogelijk vlees en vis te eten. Een tijd lang dus geen biefstuk, hamburgers en zalm meer. Bij het avondeten at ik normaal gesproken bijna altijd vlees of vis. Dus het leek me van tevoren best lastig.

Kaas, kaas en nog eens kaas
Je kunt veel andere producten eten in plaats van vlees of vis. Maar bij mij kwam het er eigenlijk op neer dat ik veel vaker kaas at. Op een gegeven moment kwam het mijn neus uit. Ik probeerde ook wel andere dingen te eten zoals meer noten, peulvruchten en vleesvervangers. Alleen in de praktijk is kaas gewoon een makkelijke optie. Inmiddels heb ik zo veel kaas gegeten dat ik geen kaas meer kan zien.

2 tot 3 keer per week vlees of vis
Hoewel ik het van tevoren niet verwacht had ben ik er nu wel achter dat het best makkelijk is om minder vlees en vis te eten. Ik at ongeveer 6 dagen in de week vegetarisch. Omdat het niet zo veel moeite kosten als verwacht wil ik het deels volhouden. Mijn plan is om vanaf nu nog ongeveer twee keer in de week vlees of vis te eten. Om voorgoed vaarwel te zeggen tegen een lekker stukje biefstuk is namelijk toch wel erg lastig. Hoe vaak in de week eet jij vegetarisch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.