Wanneer is levenslang een passende straf?

Waar krijg je levenslang voor?

Je moet wel écht iets slechts hebben gedaan wil je een levenslange gevangenisstraf krijgen. Foutparkeren of iets stelen zal je geen levenslange gevangenisstraf geven. Maar iemand vermoorden of een aanslag plegen zal je wel levenslang geven. Maar is dit wel genoeg? Is levenslang in de bajes zitten wel een passende straf? Iemands leven ontnemen maar zelf nog wel blijven leven. Is dit genoeg voor al het leed dat je iemands familie en zijn omgeving aandoet.

De doodstraf

De doodstraf is zoiets waar ik gemengde gevoelens over heb. Ik vind het heel erg moeilijk om hier een uitspraak over te doen. Aan de ene kant vind ik de doodstraf een passende straf omdat iemand het niet verdient om te leven als je zo een gruwelijke daad begaat. Maar moet je je verlagen tot het niveau van de moordenaar? Waarom zou je iemand moeten doden die een moord begaan heeft om te laten zien dat doden slecht is? Deze straf is dan ook afgeschaft maar het heeft mij wel aan het denken gezet.

Na 25 jaar beoordelen of iemand vrijkomt

Omdat het de laatste tijd steeds meer in het nieuws is, ben ik hierover gaan nadenken. De VVD en de PVDA willen namelijk dat er een commissie komt die na 25 jaar besluit of de veroordeelde vrij komt. Maar verzacht je de levenslange straf dan niet? Ik weet het niet meer zo goed en ik ben eigenlijk wel benieuwd naar jullie reacties. Wat vinden jullie? Wat is een passende straf voor mensen die zulke verschrikkelijke daden hebben begaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.