Weg met die goede voornemens?!

Op 17 januari is het Ditch New Year’s Resolutions Day. Een hele mond vol! Oftewel: de dag waarop veel mensen hun goede voornemens de prullenbak in gooien.

Zelf heb ik ook een aantal goede voornemens. Ik heb bijvoorbeeld al een tijdje een abonnement bij de sportschool, maar daar is ook alles mee gezegd 😉 En heel gezond waren mijn maaltijden afgelopen jaar ook niet. Omdat ik vaak alleen eet (want ik zit op kamers) heb ik niet altijd zin om uitgebreid te koken. Dan eet ik liever een soepje en soms zelfs een pizza. Lekker en makkelijk, maar dat moet ik natuurlijk niet te vaak doen. Daarnaast vind ik dat ik best wat meer tijd mag stoppen in de mensen om mij heen. Mijn goede voornemens waren dus: sporten, gezonder eten en meer tijd vrijmaken voor mijn vrienden en familie.

Ik moet zeggen, het gaat me best goed af! Ik sport weer één keer per week, ik eet meer fruit en probeer gezonde maaltijden te bereiden. Wil je ook meer sporten? Het helpt om met iemand samen te gaan. Ik sport bijvoorbeeld met mijn huisgenoot. Dat is veel gezelliger! En gezond eten hoeft niet moeilijk en al helemaal niet vies te zijn. Je moet gewoon weten waar je uit kan kiezen. Het boek Gewoon wat een studentje ’s avonds eet staat in onze keukenkast en daar staat een hoop makkelijke gerechten in. Perfect voor een luie student als ik 🙂

Meer tijd voor mijn vrienden en familie lukt ook al aardig. Ik plan vaak etentjes met vriendinnen en ik probeer elk weekend naar mijn ouders te gaan. Het liefst eet ik natuurlijk elke dag pizza en lig ik languit op de bank met mijn favo serie. Maar dat verveelt ook na een tijdje.

Dus: ga ik mijn goede voornemens op deze dag in de prullenbak gooien? Voorlopig niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.