What about the music?

Festivalmuziek
Ik ben een enorm grote fan van techno en deep house, deze twee stijlen worden vaak door elkaar gehaald, maar het is eigenlijk totaal iets anders. Techno is echt een elektronische muziekstijl met een industrieel tintje zonder al te gekke melodieën. Deep house staat daarentegen bekend om de aparte tonen in de muziek. Het is afgeleid van house maar het is iets rustiger en vooral de drum komt erg naar voren. Deze muziek is echt perfect voor op een festival, je kunt er goed op dansen maar ook lekker chillen met een biertje of een cocktail. Leuke festivals zijn: Awakenings, Loveland, Soenda en DGTL. In de zomer van 2014 heb ik maar liefst 7 festivals bezocht, best veel hè? Mijn favoriete dj’s zijn Kygo en Oliver Heldens binnen de deep house muziek en Paul Kalkbrenner en Jeff Mills in de techno-scene. Als je wat wilt luisteren, kun je ze opzoeken op YouTube of Soundcloud!

Thuis-op-de-bank-muziek
Ook als ik thuis ben heb ik vaak muziek aan staan, maar dan toch liever geen echte ‘dance’ muziek. Ik hou heel erg van de muziek van Chet Faker, dit is een zanger uit Australië. Het is elektronische muziek op een heel laag tempo en met een beetje soul. Zijn beste track is samen met Flume, namelijk: ‘Drop the game’. Deze zing ik samen met mijn huisgenoten altijd keihard mee tijdens de afwas of de grote schoonmaak. Ook deze kun je luisteren op YouTube of Soundcloud. Chet was vorig jaar in Nederland maar helaas kon ik hier niet bij zijn. Hopelijk de volgende keer beter.

Wél ga ik naar de band Coldplay, ook muziek die ik graag thuis luister. En nu ga ik ze bewonderen op 23 juni in de Amsterdam ArenA. Ze maken niet alleen super goede muziek maar ze hebben ook legendarische songteksten. Ik vind ‘Clocks’ één van die geweldige nummers. Ik wil deze blog afsluiten met Mumford & Sons, ook een hele leuke band. Ze komen uit Londen en spelen alternatieve rock. Afgelopen zomer heb ik ze gezien in het Goffertpark in Nijmegen. Hun allerbeste nummer is ‘I will wait’. Misschien komt dit je niet helemaal bekend voor, maar als je het nummer hoort, ken je het zeker!

Nou dit was mijn blog over mijn favoriete muziek. Ik hoop dat je het gaat luisteren en mij laat weten wat je ervan vindt. Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd van welke muziek jij houdt! Laat het weten in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.