After vakantiedip

Je zou het liefst het hele jaar dat vakantiegevoel vasthouden… Niets moeten, alles mogen en geen moeilijke schoolopdrachten aan je hoofd. Heb jij tips nodig om dat lekkere gevoel dat vakantie geeft nog even niet kwijt te raken? Dan ben je hier aan het goede adres.

Tip 1: Je mooie bruine kleurtje zo lang mogelijk vasthouden!

Nederland is niet het beste land als het om je bruine zomerkleurtje gaat… meestal verdwijnt je sunkissed skin als sneeuw voor de zon! Maar met deze behandeling houd je die zomerlook zo lang mogelijk vast: Scrubben! De zon droogt je huid uit en om je bruine huid zo mooi mogelijk en gezond te houden moet je eigenlijk de hele zomervakantie lang enthousiast scrubben. Denk niet dat je je kleur eraf scrubt want dat is niet waar! Juist onder die eerste laag droge huid zit je mooiste gebruinde huid. Vervolgens smeer je je helemaal in met een vochtinbrengende crème gemixt met een zelfbruinende bodylotion. Tadaaaa…

Tip 2: Een scrapbook maken van je vakantieherinneringen.

Niets is leuker dan een paar weken na je vakantie nog eens terug te lezen hoe je je voelde toen je op vakantie was. Hoe je genoot van het lekkere eten en de warme zoute zee… en de beste manier om je herinneringen vast te houden is een scrapbook maken van jouw zomer! Schrijf tijdens de zomer alle leuke dingen op en plak al je rommel erbij. Rommel? Jazeker, wat op vakantie nog rommel was is nu een leuke herinnering: Heb je het kaartje nog van die leuke attractie die jullie hebben bezocht? Of papiertjes van die lekkere snoepjes die ze er hadden? Alle dingen die je nog kunt vinden brengen de vakantieherinneringen terug. Een schelp, het zand uit je handdoek of schoenen, je kunt het zo gek niet bedenken of het werkt. Houd wat extra ruimte over voor foto's. Die bestel je lekker old-skool, of je print ze uit. Plak ertussen en je hebt een geweldig boek om alle mooie herinneringen nog eens te beleven.

Tip 3: Brieven schrijven

Heb je het adres nog van die leuke vakantievrienden waar je zoveel lol mee hebt gehad? Schrijf dan brieven over wat je allemaal hebt gedaan in de vakantie. Zo blijf je nog even goed in touch met je vakantiegevoel. Hebben jullie geen adressen of nummers uitgewisseld? Geen probleem, als je hun naam nog weet kun je via social media misschien wel weer in contact komen! Dan kun je natuurlijk ook lange vakantiemails of de leukste foto´s uitwisselen. Succes verzekerd, jij komt de herfst in ieder geval door!

Nog meer ideeën nodig? Check dit filmpje. Overal waar het over werk gaat, kun je natuurlijk ook school invullen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.