Help, ik ben alleen!

Iedereen krijgt er op een bepaald moment mee te maken. Je vriendinnen zitten niet meer bij je in de klas en misschien woon je zelfs niet meer in dezelfde stad. Dat kan heel spannend zijn. Een nieuwe omgeving waar jij je weg in moet vinden. Want je wil niet alleen in de klas zitten, niemand hebben om mee af te spreken of niemand hebben om mee naar school te fietsen.

Maar om echt mensen te ontmoeten zal je het huis uit moeten. Hier zijn een paar ideeën om mensen te leren kennen:

  • Een sportclub. Misschien heb je al eerder gevoetbald of getennist of lijkt het je leuk om te doen. Je ontmoet daar mensen die van dezelfde sport houden. Heb je meteen je eerste gespreksonderwerp te pakken!
  • Een hobby. Houd jij nu ontzettend van schilderen, tuinieren of filosofie? Daar bestaan vaak cursussen of groepen voor. Je hebt een leuke tijd en je hebt mensen om mee te kletsen over jouw favoriete bezigheid!
  • Een studentenvereniging. Veel studenten die op kamers gaan kennen niemand in de nieuwe stad waar ze wonen. En misschien vind jij je klasgenoten niet zo leuk of wil je vrienden buiten je opleiding. Dan kan een studentenvereniging de oplossing zijn. Er zijn er heel veel en ze zijn allemaal anders. Dus kijk goed naar welke vereniging het beste bij jou past!

Maar dan sta je daar op je sportclub, bij je cursus of studentenvereniging. Dan is het vaak nog steeds moeilijk om op iemand af te stappen. Gelukkig ben je niet de enige die hier een beetje onzeker over is! Met deze tips kan jij vol zelfvertrouwen op die jongen/dat meisje af te stappen.

  • Blaas het niet op, want dat maakt je alleen maar zenuwachtiger. Die mensen zijn waarschijnlijk allemaal net zo nerveus als jij bent. Maak je dus niet zo druk. Geniet lekker van al die nieuwe indrukken en nieuwe mensen.
  • Wees positief, want de meeste mensen stappen sneller af op iemand die vrolijk is. Natuurlijk hoef jij je niet overdreven vrolijk te gedragen, zeker niet als je niet zo lekker in je vel zit. Maar ga er ook niet chagrijnig in een hoekje zitten. Meng je onder de mensen en laat zien dat ze met jou een leuke tijd kunnen hebben!
  • Oordeel niet te snel. Het is heel makkelijk om die jongen met het trainingspak of dat meisje met de dikke laag make-up meteen af te schrijven als mogelijke vrienden. Maar misschien houdt die jongen wel van dezelfde sport als jij of is dat meisje ontzettend onzeker en kun jij haar daarmee helpen.
  • Luister naar de ander, onthoud het en geef een goede reactie op het verhaal. Dat geeft het teken dat je geïnteresseerd bent in hem/haar. Dit betekent niet dat je helemaal niets mag zeggen over jezelf. Haak je eigen verhaal aan dat van die ander. Een bijkomend voordeel is ook nog eens dat als je goed luistert, het veel makkelijker is om een gesprek aan de gang te houden.
  • Wees jezelf! Kleed je niet in allemaal vrolijke kleurtjes als jij normaal liever zwart draagt. Doe niet alsof je ongelooflijk houdt van sporten als je eigenlijk liever op de bank zit. Wees jezelf, er is maar één van jou en die is prachtig! Laat jezelf dus stralen. Je zult zien dat jij je veel zelfverzekerder voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.