Back 2 school

Bah, je hebt helemaal geen zin om weer naar school te gaan. Of ben jij er juist weer aan toe om je klasgenoten te zien? Hoe dan ook, het schooljaar gaat weer beginnen en wij hebben alles op een rijtje gezet om goed voorbereid aan de slag te gaan.

Bang voor de eerste schooldag?

Voor iedereen is de eerste schooldag spannend, zeker als je voor het eerst naar de middelbare school gaat. Dat is ook helemaal niet erg. Het scheelt als je je bedenkt dat je klasgenoten het net zo spannend vinden als jij!

Ben je benieuwd wat je kunt verwachten van zo’n eerste schooldag? In dit filmpje vertellen Amani en Cahyona over hun eerste schooldag:

Nieuwe schoolspullen?

Wat voor spullen heb je nou eigenlijk allemaal nodig voor de eerste schooldag? denk bijvoorbeeld aan een goede tas, kaftpapier en een etui. In de video wordt besproken wat je nodig hebt voor de eerste schooldag:

Welke kleding?

Je wil een frisse look hebben om school mee te starten. Zo begin je meteen met een goed gevoel aan je schooljaar! En zo’n dagje shoppen is ook meteen een leuke afsluiter van de vakantie. Heb je geen zin of tijd om te shoppen voor kleding, dan kan je ook je kledingkast ondersteboven keren en kijken wat je nog allemaal hebt. En ja, je kan ook gewoon in je altijd relaxte spijkerbroek naar school.

In dit filmpje worden verschillende tips voor meiden gegeven voor een leuke back to school outfit:

Kijk hier voor kledingtips voor jongens:

Verschillende types

Omgaan met de eerste schooldag kan op verschillende manieren. In dit filmpje worden 10 verschillende manieren besproken hoe je je kan gedragen op de eerste schooldag. Op welke manier ga jij met je eerste schooldag om?

Frisse start en nieuwe voornemens

Je kunt het nieuwe schooljaar met een schone lei beginnen. Heb jij het afgelopen jaar meer tijd met je vrienden of je games doorgebracht dan aan je school? Dan is het nu het moment om te denken: “ik ga er helemaal voor”. Je kunt dan laten zien aan je ouders en docenten dat je het wél kunt! Heb jij nog wat inspiratie nodig voor goede voornemens voor komend schooljaar? Kijk dan dit filmpje:

Bedenk maar dat zo’n schooljaar zo omvliegt, voor je het weet is het alweer de laatste dag van het jaar. Vaak is er een groot verschil tussen de eerste en laatste schooldag:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.