Bah, onzekerheid!

Waarom zijn we eigenlijk onzeker? Dit heeft te maken met ons zelfbeeld. Dat is hoe wij onszelf zien. De meningen van anderen spelen daarin een grote rol. In dit filmpje vertelt Pamela waar zij onzeker over is:

Je onzeker voelen is dus heel gewoon, maar dat betekent niet dat het leuk is. Gelukkig kun je iets tegen je onzekerheid doen. Hieronder vind je tips.

Powerpose

Heb je wel eens gehoord van van powerpose? In dit filmpje wordt uitgelegd wat het precies is en hoe het kan helpen je zekerder te voelen:

Comfortzone

Vaak blijf je vooral hangen in de comfortzone en daar stap je niet snel uit. Toch is het slim om dat af en toe wel eens te doen! Doe iets wat jij eigenlijk echt niet durft. Je gaat merken dat het eigenlijk echt niet zo eng is en je kunt je zelfvertrouwen een boost geven. Faal je? Nou en, iedereen maakt fouten, leren we daar niet van?

Neem complimenten aan

Als iemand zegt dat je nieuwe schoenen hartstikke gaaf zijn, denken we snel dat ze dat alleen maar zeggen uit beleefdheid. Zegt iemand tegen ons dat we er moe en ziek uitzien, dan nemen we dat hartstikke serieus. Mensen vinden het moeilijk om complimentjes te ontvangen. Krijg je ze toch? Neem ze dan aan, want ze zijn gemeend!

Kijk dit filmpje om te zien hoe blij mensen worden van een complimentje.

Kritiek is niet de waarheid

Geeft iemand jou ergens feedback op? Probeer hier dan iets mee te doen maar geef niet op. Veel talenten zijn namelijk eerst afgewezen voordat ze doorbraken. Laat iemand anders jou dus niet vertellen wat je wel of niet kunt. Dit overkomt bijna iedereen en het mag ons niet weerhouden van wat we nou echt willen!

Denk je dat je de enige bent die onzeker is? Echt niet! Iedereen heeft wel iets om onzeker over te zijn, want niemand is perfect! Focus je op de goede dingen, je wordt er veel blijer van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.