Bijzondere plekken in het buitenland

Bucketlist_varkentjesEen relaxvakantie, helemaal los gaan in de beste clubs of cultuur opsnuiven, het kan allemaal. En als je een beetje gespaard hebt, kun je hele bijzondere plekken bezoeken en je bucketlist gaan beginnen.

Take it easy

Eindelijk een momentje om bij te komen van het schooljaar. Zon, zee en strand. De leesboeken en zwemkleding zitten als eerste in je koffer. Je kan natuurlijk heerlijk op het stand van de Costa del Sol gaan liggen. Of misschien ga je liever zwemmen in de Middellandse Zee. Veel vakantiegangers hebben als droom om ooit met dolfijnen te zwemmen. Maar wat dacht je van het zwemmen met biggetjes? Op de Bahama’s kan het! Misschien een nieuwe activiteit voor je bucketlist? Het spaarvarkentje voor het ticket naar de Bahama’s kan klaargezet worden.

Vakantie_palmbomenParty

Naast het genieten van het mooie weer, is feesten een must tijdens de vakantie. In Alanya heb je een openluchtdiscotheek waar de leukste dj’s draaien. Ibiza is natuurlijk een party-eiland, dus als je het echt goed wil doen moet je daar naartoe. Zelfs overdag is het al een feest als je naar Nikki Beach gaat. Een zwembad, loungestoelen en dj’s zorgen voor het partysfeertje. Als je echt een onvergetelijke vakantie wil en al flink gespaard hebt, ga dan naar Thailand waar je een fullmoon party kunt bezoeken. Een fullmoon party is een feestje op het strand onder de sterren, waar men zich van te voren beschildert met glow in the dark verf. Als je het echt top of the bill wil moet je naar Las Vegas, dé stad van party en glamour.

Cultuur

Taj_MahalHeb je nog wat geld over om iets anders te doen? Of geen zin om elke zomer hetzelfde te doen? Dan kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het altijd bruisende Berlijn. Als je de zomer wat groots wilt aanpakken en een redelijk budget hebt dan kun je ook een bezoekje brengen aan het Colosseum in Rome. Kijk en zie waar vroeger de gladiatoren vochten om hun eer te behouden. Heb je niks met gladiatoren neem dan een kijkje in het oosten van de planeet: de Chinese muur. Wist je dat de keizer van China bang was voor de indringers en daarom een muur heeft gebouwd van maar liefst 6259km lang. En als de Chinese muur je niet aanspreekt ga dan naar de Taj Mahal in India. Dit mythische, sprookjesachtige bouwwerk uit de 17de eeuw werd door keizer Shah Jahan uit liefde voor zijn overleden vrouw Mumtaz gebouwd. Heeft jouw vriend dat voor je over? Je krijgt spijt als je dit monument links laat liggen.

Foto varken: wikimedia

Foto palmbomen: Floyd Manzano

Foto Taj Mahal: Arian Zwegers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.