Blij met een bril of beugel

Soms wil je een verandering zelf, zoals een nieuw kapsel. Een bril of beugel is een verandering waar je niet voor kiest. De een vindt een verandering zoals een beugel/ bril leuk en de ander vindt het helemaal niks. Om een beugel/ bril leuker te maken hebben we tips voor jullie.

Bril als accessoire
Een bril heb je niet voor niets. Wanneer je achter in de klas zit en je kunt de letters op het bord niet lezen of je krijgt hoofdpijn van het kijken naar je beeldscherm, dan is een bril handig. Sommigen dragen een bril iedere dag en anderen dragen hem alleen wanneer ze zin hebben.

Tja, zo’n bril bestaat natuurlijk niet… Maar er zijn erg veel andere brillen. Heb jij al een bril gevonden die je mooi vindt en waar jij je goed bij voelt, dan is dit de perfecte bril voor jou! Mocht je deze nog niet hebben gevonden, hier wat tips!

Tips:
Tip 1: Wees niet bang om een opvallende bril te kiezen. Opvallende brillen staan vaak erg leuk en mogen zeker gezien worden!
Tip 2: Houd rekening met de vorm van je gezicht. Bij ieder type gezicht, rond, ovaal, vierkant, hartvormig, past een andere bril. De opticien kan je hierbij helpen.
Tip 3: Neem je eigen stijl mee in je keuze. Draag jij altijd leuke en vrolijke kleding? Kies dan een bril die hierbij past. Je kunt een bril kiezen die matcht met de kleur kleding die je het meest draagt.

Tip 4: Veel opticiens hebben acties dat je twee brillen tegelijk uit mag kiezen. Kies dan twee verschillende brillen uit zodat je kan afwisselen. Speels en serieus of opvallend en onopvallend bijvoorbeeld. Dan heb je iets voor alle gelegenheden.
Tip 5: Wil je echt geen bril? Denk eens aan lenzen! Dit is misschien een goede optie voor jou!

Beugel als wondermiddel

Staan je tanden scheef, te ver naar voren, zitten er spleetjes tussen of staan je kaken niet goed? Dan is de kans groot dat je een beugel moet. Soms is dit een keuze en soms is het noodzakelijk. Hoe dan ook zorgt een beugel ervoor dat je gebit weer goed gaat staan, eigenlijk een wondermiddel dus! Je kunt er anders over denken omdat het soms pijn doet. Maar meestal heb je een beugel maximaal 2 jaar en hierna mag het resultaat er zeker wezen! Om je door deze tijd heen te bijten (letterlijk) hebben wij weer wat tips voor je.

Tips:

Tip 1: Poets je tanden extra goed. Zo zitten er geen etensresten tussen je beugel en is de kans groter dat je beugel er snel uit mag

Tip 2: Blijf altijd denken aan het eindresultaat!

Tip 3: Ben je stiekem bang dat je niet kan zoenen met een beugel? Dit kan best, gewoon rustig uitproberen! Misschien kun je iemand zoenen die ook een beugel heeft, gedeelde smart…

Tip 4: Let op met eten! Een beugel kan soms pijn doen dus eet dan zachte dingen, zoals bananen, yoghurt of appelmoes.

Tip 5: Blijft de wax die je van de orthodontist hebt gekregen niet zitten? Probeer suikervrije kauwgom. De mint hierin verdooft de pijnlijke plekken iets en het blijft goed zitten. Poets hierna wel goed je tanden, anders is het lastig om het er weer helemaal af te krijgen.

Tips 6: Heb je slotjes? Dan kun je vragen naar gekleurde stiekjes om je beugel een leuke kleur en eigen twist te geven!

Hoe dan ook, probeer van deze veranderingen altijd het beste te maken. Door bovenstaande tips hopen wij je hiermee een handje te helpen. Wanneer jij je er goed en zelfverzekerd bij voelt, dan zal je dit ook uitstralen.

Afbeelding: www.quotecatalog.com

2 reacties op “Blij met een bril of beugel

  1. Emma schreef op

    Bedankt voor de heldere tips voor het dragen van een beugel. Mijn oudste dochter krijgt binnenkort een blokjesbeugel en is nog niet zo enthousiast over het feit dat ze een beugel krijgt. Het is een slimme tip om het eindresultaat voor ogen te houden, ze wil namelijk wel graag een mooi gebit! Ik zal het artikel aan haar laten lezen, hopelijk kan ze de beugel snel wat meer accepteren.

    1. Buurtwerker Mensenwerk Hogeland schreef op

      Heel veel succes en voor jouw dochter: sterkte met de beugel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.