Body modification

Soorten body modification

Voorbeelden van body modification zijn: tatoeages, piercings, implantaten, elvenoortjes en brandmerken. Tatoeages en piercings kent iedereen. Maar wat zijn implantaten, tongsplitsingen en brandmerken? Implantaten worden onder de huid gezet om zo de huid op te rekken zodat er een 3D versiering verschijnt in een bepaalde vorm. Bij elfenoortjes wordt het oor gesplitst en opnieuw genaaid om een puntje te creëren. Ook brandmerken is een rage. Je kiest een vorm uit en dat wordt in je lichaam gebrand waardoor de brandwond zo groot wordt dat het blijvend is.

Waar komt body modification vandaan?

Body modification komt voor over de hele wereld en bestaat ook al duizenden jaren. Ötzi heeft de oudste tattoo. Hij stierf in 3300 voor christus. Ook piercings zijn al duizenden jaren oud. De neuspiercing is al ongeveer 4.000 jaar geleden gevonden in het Midden-Oosten. Tegenwoordig kies je voor body modification omdat het er mooi uit ziet. Vraag je zelf maar eens af waarom je gaatjes in je oren hebt of een tatoeage op je arm. Maar vroeger werd er vooral voor body modification gekozen om bij een groep te horen of bijvoorbeeld voor rituelen of geloof.

Wat is normaal en wat niet?

body modificationEen aantal jaren geleden waren tatoeages nog helemaal niet populair. Dat hoorde bij een relatief kleine groep en mensen keken anders naar je wanneer je een tatoeage had. Ook was het veel moeilijker om een baan te vinden wanneer je tatoeage zichtbaar was. Nu zijn tatoeages niet meer weg te denken. Piercings zijn al iets langer normaal, tenminste als we het hebben over de gaatjes in de oren, de neuspiercing en de navelpiercing. Oortunnels daarentegen zag je 10 jaar geleden nog niet zoveel, maar nu kijken we er niet meer van op als we iemand met grote tunnels tegenkomen. Als we kijken naar 20 jaar geleden en nu, zien we een groot verschil in wat normaal is en wat niet. Je kunt je het bijna niet voorstellen maar het zou zomaar kunnen dat hardcore body modification, zoals tongsplitsingen, elfenoortjes en oogtatoeages, over 20 jaar normaal is. Zouden we dan echt niet meer omkijken wanneer iemand met elfenoortjes voorbijloopt? Wat zouden de hardcore body modification dan zijn? We zijn benieuwd!

Foto: Wikemedia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.