De beste festival tips

Muziekfestivals, wie houdt er niet van? In Nederland is er voor ieder wat wils, of je nou van elektronische muziek of bandjes houdt je kan overal terecht. Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt ook zeker als je naar een festival gaat. Om ervoor te zorgen dat je de festivalzomer ook dit jaar weer goed door komt volgen hier de volgende tips:

Website van het festival

Er is niks ergers dan een kaartje voor een festival te kopen en bij de ingang erachter te komen dat je niet naar binnen mag omdat je je niet aan de regels hebt gehouden. Dit probleem kun je makkelijk voorkomen. Er zijn veel verschillende festivals en die hebben niet allemaal dezelfde regels en mogelijkheden. De eerste tip is om de website van het festival te bezoeken en de regels van het festival te lezen. Zijn er bijvoorbeeld kluisjes? Mag je er roken? Hoe oud moet je zijn?

Kluisjes

Op veel festivals, maar niet alle, zijn kluisjes aanwezig. Vaak staat dat op de website. Meestal moet je contant borg betalen voor die kluisjes. Zorg er dus voor dat je wat contant geld mee hebt om een kluisje te huren. Niets ergers dan bij je favoriete artiest je handen vol met spullen hebben omdat er geen kluisjes waren.

Waar is de EHBO

Ook vaak te vinden op de website van een festival: de plattegrond. Een paar zaken waar je op kan letten wanneer je op de plattegrond kijkt zijn natuurlijk waar de verschillende podia zijn, waar de bars en de wc’s zijn. Daarnaast is het ook goed om te letten op de EHBO, altijd handig om te weten.

Herkenbaar punt afspreken

Dus je staat lekker te genieten van de muziek met je vrienden, maar waar zijn ze eigenlijk? Laatste keer dat je keek stonden ze nog achter je. Veel festivals zijn drukbezocht en dus raak je wel eens iemand kwijt. Spreek hiervoor met je vrienden een herkenbaar punt af als je net het festivalterrein op komt. Hier ga je dan weer heen mocht je ze kwijtraken.

Rock stage

Oordoppen

Misschien ken je het wel: je komt thuis na een avond stappen, ligt in bed en je oren suizen. Dat zijn je oren die tegen je zeggen dat ze de harde muziek niet aankunnen. Laat er op festivals nou net veel harde muziek zijn. Om te voorkomen dat je gehoorschade oploopt is het goed om oordoppen te dragen. Soms zijn ze op festivals te koop, maar beter is het als je ze in de winkel koopt. Oordoppen zijn in steeds meer winkels verkrijgbaar. Kijk wel dat je de goede koopt, die tegen harde muziek kunnen.

Alleen meenemen wat je nodig hebt

Je portemonnee kwijtraken is geen pretje, je portemonnee kwijtraken op een festival al helemaal niet. Mocht dit toch gebeuren zorg er dan voor dat hij zo leeg mogelijk is. Neem alleen mee wat je écht nodig hebt. Neem bijvoorbeeld alleen je rijbewijs of je identiteitskaart mee en niet beiden, ze tellen beiden als geldig identiteitsbewijs.

Tickets

Veel festivals bieden korting op kaarten als je ze vroeg besteld. Weet je dus zeker dat je naar een festival gaat, haal dan vroeg kaarten! Tot slot nog een tip voor als je nog geen kaartjes hebt maar toch graag wil gaan. Vraag aan je vrienden of familie of zij een kaartje over hebben. Misschien kunnen ze niet meer. Je kan ook op internet een tweedehands kaartje kopen. Het probleem is dan dat je niet weet of de verkoper te vertrouwen is. Wil je toch via internet een kaartje kopen ga dan naar relatief betrouwbare sites zoals http://www.ticketswap.nl. Sinds kort heeft Ticketswap een samenwerking met Paylogic. Als je een ticket van Paylogic via Ticketswap verkoopt dan krijgt het ticket een nieuwe barcode en naam. De oude wordt ongeldig verklaard. Daardoor is niet meer mogelijk dat iemand via Ticketswap een kaartje meerdere keren verkoopt.

Niet alle festivals kosten geld, check hier een overzicht van gratis (!) festivals.

Foto 1: Ville de Barcarès

Foto 2: Bill Ebbesen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.