De mens van 2025

Geschiedenislessen over wat er honderden jaren geleden gebeurde. Tja, interessant… maar gebeurd is gebeurd. Maar de toekomst, de toekomst is gaaf! Het leuke daaraan is namelijk dat het een grote verrassing is hoe die eruit gaat zien! Mensen vinden het dan ook geweldig om te fantaseren over ‘later’ en wat er dan allemaal mogelijk is…

DNA

Wetenschappers kunnen al een tijd DNA veranderen. DNA is het materiaal in je lichaam dat bijvoorbeeld bepaalt welke kleur ogen of haar je hebt maar ook of je een jongen of een meisje bent. Dat dit aangepast kan worden betekent dus bijvoorbeeld dat je zou kunnen kiezen of een nog niet geboren kindje een jongetje of een meisje wordt en welke kleur haren het kindje krijgt.

3D printen

Techniek ontwikkelt zich supersnel en de nieuwste gadgets schieten als paddenstoelen uit de grond. Zie bijvoorbeeld de 3D printer. Dit is een printer die bijna alle mogelijke voorwerpen kan maken, afhankelijk van het materiaal dat je erin stopt; meubels, hele huizen en zelfs lichaamsdelen! Nu kan er dus een kloppend hart, een nieuwe nier of een niet-flappend oor uit de printer rollen.

De mens van 2025

Er zijn nog regels die ervoor zorgen dat je DNA niet mag veranderen en de ontwikkeling van het printen van organen is in volle gang. Maar het kan zomaar zijn dat er over een paar jaar veel meer kan en mag. Stel dat je het geslacht van je kindje mag kiezen? Dat zou betekenen dat er misschien alleen nog maar jongens of alleen maar meisje geboren worden! En wat als die dan ziek worden? Er zijn apparaatjes ontwikkeld die van buitenaf kunnen zien of ruiken waar in je lichaam iets fout zit. Dit zou dan meteen vervangen kunnen worden door een ‘nieuw onderdeel’ dat uit een printer komt. Als het allemaal zo makkelijk gaat, zou je denken dat je bijna onsterfelijk kan worden!

Handig?

Maar een perfect lichaam betekent niet dat je verder ook perfect bent. Er zijn bijvoorbeeld mensen die niet goed zijn in autorijden. Ook daar is nu iets op gevonden! Er zijn namelijk al auto’s gemaakt die helemaal uit zichzelf rijden. Verkeersongelukken veroorzaken gebeurt over een paar jaar dus ook niet meer. Hoe de toekomst eruit ziet blijft natuurlijk altijd onduidelijk en we kunnen hier alleen maar over blijven fantaseren. Afwachten tot 2025 dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.