December: duurste maand van het jaar?

Sinterklaas en Kerst komen eraan, maar is je geld nu al bijna op? Lees dan snel deze tips om de decembermaand niet blut te eindigen!

Het is berekend hoeveel geld we in december 2014 extra uitgaven ten opzichte van andere maanden. Dit bedrag was gemiddeld 170 euro per huishouden! Herken jij dit een beetje van jezelf of van je ouders? Probeer het deze keer dan voordeliger aan te pakken. Want 170 euro is echt veel. De feestdagen hoeven helemaal niet duur te zijn. Het gaat tenslotte niet om de waarde van de cadeautjes, maar om het gebaar en de gezelligheid, toch?

Cadeautjes kopen

 • Zoek op internet bijvoorbeeld op sites zoals Ebay, Marktplaats of Speurders. Hier bieden mensen vaak (nieuwe en tweedehands) spullen voor een lage prijs aan. Ook zijn er op Facebook weggeefgroepen en er bestaan in sommige steden zelfs weggeefwinkels.
 • Geef een cadeau wat je al in huis hebt, maar zelf niet gebruikt. Misschien maak je iemand anders er wel heel blij mee.
 • Zorg dat je op tijd inkopen gaat doen. Vlak voor de feestdagen is het duurder. En je kunt dan nog plannen om naar beurzen en markten te gaan, hier vindt je vaak goedkope cadeaus.
 • Winkels zoals Action en 1eurowinkels hebben vaak leuke dingen voor maar een klein bedrag.
 • Gebruik oude kranten of bruin postpapier zoals op de foto, pak je goedkope cadeautjes zelf leuk in en doe daar een gedichtje bij of plak er leuke stickers op. Wedden dat jij zo een goede indruk maakt.
 • Het dobbelspel is de perfecte oplossing voor een goedkope manier van cadeautjes geven en je hebt ook een gegarandeerd leuke avond! Je kunt zelfs afspreken dat iedereen 1 zoldercadeautjes, 1 chocoladeletter en 1 cadeautje van €3,- meeneemt. Dan ben je voor €5,- helemaal klaar!

Versiering

 • Vaak hebben mensen allerlei kerstspullen liggen waar ze niet veel mee doen. Vraag ernaar, misschien mag jij het hebben en kan je het gewoon gebruiken voor in je kamer.
 • Ben je creatief? Maak dan zelf een kerststukje van allerlei takjes, bladeren, kaarsjes en alles wat je maar kunt bedenken. Voorbeelden kun je op internet vinden. Als je iets héél moois hebt gemaakt, kun je dat natuurlijk ook cadeau doen.

Feestje organiseren

 • Bedenk van tevoren hoeveel geld je wilt besteden aan je feest voordat je inkopen gaat doen.
 • Probeer op de prijzen in de winkels te letten. Doe boodschappen bij de Lidl, Aldi of koop het huismerk van de Albert Heijn of de Coop. Dan heb je veel lekkers voor lage prijsjes!
 • Probeer het een keer op de Amerikaanse manier. Eén persoon zorgt voor drank en verder neemt iedereen iets lekkers mee. Het maakt niet uit wat, dat mag iedereen zelf beslissen.
 • Na het Sinterklaasfeest is het snoepgoed afgeprijsd. Je kunt dan het beste inkopen doen, de chocolade in stukken breken, op een schaal leggen en zo heb je er Kerstchocola van gemaakt. Veel snoepgoed voor weinig geld.

Foto geld Images_of_Money's

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.