Een goede zomerhuid krijg je zo

Na regen en kou is het lekker om weer de warmte van de zon op je huid te voelen. Toch is het goed om je voor te bereiden voor de beste zomerhuid. Hier een aantal tips!

De zon brengt soms meer schade aan je huid dan je denkt. In de zomer staat de zon heel dichtbij de aarde, waardoor je na 10 minuten onbeschermd in de zon al kan verbranden! Vooral overdag tussen 11 en 2 is de zonkracht heel sterk. Het gaat niet om hoe warm het is, maar om de kracht van de zon. Op een koele dag kan de zonkracht dus even sterk zijn als op een warme dag. Op deze site kun je zien wat de verwachte zonkracht is en hoe lang je in de zon kunt zijn voor je huid verbrandt.

Verbranden is heel slecht voor je. Hoe vaker je verbrand bent, hoe groter de kans op huidkanker. Het is dus belangrijk om niet te verbranden.

Zonnebrand

De hele zomer binnen blijven is geen optie. Of je nu snel verbrandt of juist al een lekker kleurtje hebt, zonnebrandcrème een van de allerbelangrijkste dingen als je naar buiten gaat. (Ja, ook als je in de schaduw blijft!) Het beste is om je hele lichaam in te smeren met factor 30 of factor 50. Deze hoge factoren maken de kans op verbranding kleiner. Wanneer je een hele donkere huid hebt kun je factor 15 smeren, die beschermt minder goed. De kans op verbranden blijft dus groter. En voor het bruin worden maakt het niet uit hoe hoog de factor is, met iedere factor op word je bruin!

Welke zonnebrandcrème moet je voor je gezicht en je lichaam gebruiken? Beautygloss vertelt het je:

Wanneer en hoe vaak moet je jezelf insmeren? Hier zijn 6 tips:

Zoek de schaduw wat vaker op door onder een boom te gaan zitten. In de schaduw verbrand je minder snel, en je wordt nog steeds bruin! Als je in de zon zit kun je je ook extra beschermen door een hoed op te doen of een shirt aan te trekken.

Gevoelige huid

Heb je last van acne, een droge of juist vettige huid? Gebruik dan een zonnebrand zonder parfum en alcohol. Je huid heeft al een hoop te verduren met het zout van de zee, chloor van het zwembad of de zonnestralen. Het is beter als je niet zomaar van alles op je gevoelige huid smeert. Kijk goed op de achterkant van je zonnebrand welke producten erin zitten. Vragen in de winkel kan natuurlijk ook!

Last van je huid na een hete zomerdag? Maak dan zelf een verkoelend huidmasker.

Water, water en nog meer water

Als de zon veel schijnt is het heel belangrijk om veel water te drinken. Je zweet namelijk veel in de zon en verliest veel vocht. Met water houd jij je vochtreserves op peil. Het water zorgt er ook voor dat je lichaam zich van binnen reinigt en je op deze manier een stralende huid krijgt.

Vergeet jij vaak om genoeg water te drinken? Deze tips kunnen je helpen:

Aftersun

Hoe vies het soms ook voelt, zo’n plakkerige natte huid van het insmeren na het zonnen, het is heel belangrijk om je huid goed te verzorgen als je in de zon hebt gezeten! Aftersun zorgt ervoor dat je huid afkoelt. Ook trekt het vocht van de crème je huid in en dan herstelt je huid beter na al die zonnestralen. Ook als je niet verbrand bent, is aftersun heel goed voor de verzorging van je huid.

Al met al, geniet van de zon maar wel met mate!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.