Een shishapen op zak

Je hebt er vast wel van gehoord of het zelf eens uitgeprobeerd. Het gevoel dat je een echte sigaret rookt, maar eigenlijk is het niet meer als een elektronisch stokje gevuld met batterijen en vloeistof. Of is het toch meer dan dat?

De shishapen

De Shishapen is een vorm van een waterpijp die lijkt op een elektronische sigaret (E-sigaret). Je rookt hierbij de vloeistof die in de pen verdampt wordt. Deze bestaat uit verschillende smaken, zoals kersen, aardbei, druiven en watermeloen.

Wat gebeurt er bij elke hijs?

In de pen zit een sensor die een signaaltje geeft aan de chip, elke keer dat jij een trekje neemt. De batterij geeft stroom door waardoor de vloeistof verandert in waterdamp. Het is net als het roken van een sigaret alleen inhaleer je waterdamp in plaats van rook.

Het verschil tussen de shishapen en de waterpijp en E-sigaret

De shishapen is bedoelt als een gezonder alternatief voor de waterpijp. Een shishapen is veel compacter en kan gewoon op straat gerookt worden, terwijl een waterpijp moeilijk te verplaatsen is. De shishapen bevat geen nicotine of tabak. De E-sigaret is speciaal gemaakt om rokers te helpen met stoppen. De rokers van een E-sigaret krijgen wel nicotine binnen maar geen andere schadelijke stoffen die wel in een gewone sigaret zitten. Voor het kopen en gebruiken van een waterpijp, shishapen of E-sigaret moet je ouder dan 18 jaar zijn.

Schadelijk of niet?

De stoffen die in sigaretten voorkomen, zitten niet in de shishapen. Hierdoor lijkt de pen onschuldig, maar of dat echt zo is, is nog onbekend. De shisapen wordt vaak gebruikt door jongeren als ze eens gezellig samen willen komen. Er zijn natuurlijk ook andere dingen die je kan doen om het gezellig te hebben. Je kan bijvoorbeeld een filmpje gaan kijken met je vrienden, een meidenavondje organiseren of een potje voetballen! Dat is toch veel gezelliger dan om de beurt een trekje te nemen van zo’n elektrisch stokje?!

Foto shishapen: sabrina

Foto waterpijp: BaileyRaeWeaver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.