Ik verveel me, wat nu?

Vervelen is goed voor je?
Wist je dat vervelen eigenlijk goed voor je is? Door soms even helemaal niets te doen, geef je jezelf een moment van rust. Zet je zorgen aan de kant en denk even aan helemaal niets, alleen maar aan het feit dat je je dus verveelt. Soms is het goed om je gedachtes even een break te geven. Maar te vaak vervelen kan natuurlijk ook behoorlijk irritant worden.

Vervelen geeft je de kans om dingen te doen die je normaal nooit doet; het huiswerk dat je uitstelt of je kamer eens grondig opruimen. Hieronder staan een aantal anti-verveeltips waarbij je toch iets productiefs doet en de tijd ook nog eens sneller voorbij gaat!

(Anti)-verveeltips

1. Pak je fotocamera of je telefoon erbij en ga foto’s maken. Je kunt foto’s maken met je vrienden/vriendinnen, maar dit kan natuurlijk ook met je familie of gewoon van je omgeving. Misschien ontdek je wel een ware fotograaf in jezelf!

2. Neem een huisdier en ga voor dit beestje zorgen.

3. Leer een nieuwe taal. Je hebt in de bieb of bij de kringloop al hele goedkope cd’s of boeken waarmee je een vreemde taal kan leren. Of kijk eens op YouTube. Super leerzaam en leuk! Voor je het weet spreek je vloeiend Frans, Spaans of misschien wel Chinees?

4. Trek je sportkleren aan en ga naar buiten. Je kunt gaan hardlopen, mountainbiken of gewoon fietsen. Het kan altijd en het is ook nog eens goed voor je gezondheid en lichaam.

5. Ben je een beetje creatief? Probeer eens iets te tekenen of te schilderen. Bij budgetwinkels heb je al voor een paar euro een doek en verf en laat je creativiteit de vrije loop.

6. Ga eens iets lekkers koken of bakken. Hebben je ouders even geen tijd om te koken? Help ze dan een handje en laat je kookkunsten de vrije loop. Niet zo’n keukenprins of -prinses? Geen probleem, met alle how-to filmpjes word jij vanzelf een kookwonder.

7. Schrijf je eigen blog. Je kunt een pagina beginnen, dit is helemaal gratis en je bepaalt zelf wat je er op wilt zetten. Je kunt je tijd vullen door de lay-out van de blog te bewerken, te schrijven, dingen op internet op te zoeken of foto’s te maken voor je blog. Ook kun je een vlog maken. Dit is een videoblog en film je datgene wat je normaal in een blog zou zetten.

8. Slaap! Er is niets lekkerder dan gewoon lekker lang uit te slapen. Genoeg slapen is ook belangrijk en de tijd vliegt voorbij.

9. Geef je kamer een make-over. Nieuwe foto’s uitprinten, je bed verplaatsen of nieuwe spulletjes kopen. Het kan al een heel verschil maken.

10. Zet je in voor anderen en ga vrijwilligerswerk doen. Misschien niet het eerste waar je aan denkt als je je verveelt, maar vrijwilligerswerk kan ook heel leuk zijn. Bel bij de buurvrouw aan en vraag haar of je haar hond mag uitlaten of misschien kun je haar wel helpen met de boodschappen.

11. Vraag in je omgeving of iemand nog een oppas zoekt. Een erg leuke tijdbesteding en je verdient er ook nog een zakcentje mee.

Bron foto: verveeld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.