Een wereld van verschil

Even je tanden poetsen en snel onder een warme douche stappen. Gewoon alledaagse handelingen waarmee jij de dag begint. Niets bijzonders, zul je misschien denken. Voor jou niet, maar een jongere uit een willekeurig ontwikkelingsland kan hier alleen maar van dromen. Daar loopt schoon drinkwater niet zomaar uit de kraan, maar moet je er eerst kilometers voor lopen. Het leven in een ontwikkelingsland ziet er duidelijk een stuk minder prettig uit. Gelukkig wordt het leven daar ook steeds beter. Dit komt onder andere door het vele ontwikkelingswerk wat er in deze landen wordt gedaan. Wil jij ook iets betekenen voor mensen in ontwikkelingslanden? Of ben je bijvoorbeeld heel nieuwsgierig hoe het leven van leeftijdsgenoten er daar uitziet? Dan is vrijwilligerswerk in het buitenland iets voor jou.

De handen uit de mouwen steken
Vrijwilligerswerk in het buitenland. Misschien heb je er al weleens over nagedacht. Er zijn verschillende organisaties in Nederland en in het buitenland die vrijwilligerswerk voor jongeren in het buitenland aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn SIW Internationale Vrijwilligersprojecten en Travel Active . Wil je liever binnen Europa blijven? Dat kan! Klik hier voor meer informatie.

Te jong?….echt niet
Ook als je nog geen 18 jaar bent, kun je de handen uit de mouwen steken. Zo organiseert Worldmapping expeditiereizen voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar naar verschillende ontwikkelingslanden. Projects Abroad doet dit voor jongeren tussen de 16 en 19 jaar.

Money,money,money
Om vrijwilligerswerk te kunnen doen in het buitenland moet je vaak flink wat geld bijleggen. Toch hoeft dat geen probleem te zijn. Je kunt bijvoorbeeld een sponsoractie opzetten voor familie en vrienden. Met alle beetjes geld die je dan binnenkrijgt, kom je vaak al een heel eind. Een andere optie is het nemen van een bijbaantje. Ook daarmee kan je binnen een zomervakantie flink wat geld sparen!

Inspiratie opdoen
Wil je meer weten over het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland? Op zaterdag 9 november organiseren een aantal vrijwilligersorganisaties de WereldWijzer Vrijwilligersdag in Utrecht. Op deze dag zijn meer dan 20 organisaties aanwezig die vrijwilligersprojecten organiseren in het buitenland. De entree is gratis, maar meld je wel aan op Worldmapping. Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere jongeren? Lees dan het interview met Roosmarijn, Kyara en Anne die in India zijn geweest om mensen daar te helpen.

Just an ordinary day?
Je nieuwe kleren aantrekken, aan de ontbijttafel kiezen wat je vandaag op je boterham smeert en dan op de fiets/brommer/scooter stappen richting school. An ordinary day? Nu weet je wel beter!

Bron foto : Moving Mountains Trust

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.