Is wat je ziet wel echt?

“Je moet een gladde huid hebben”

“Het perfecte lichaam is dun, strak en gespierd”

“Pukkels, rimpels en vetrollen bestaan niet”

Toch?

Elke dag laat de media beelden zien van het schoonheidsideaal; hoe je er uit zou moeten zien. Een prachtig plaatje dat geschetst wordt, want wie wil er nu niet prachtig uitzien?

Maar het is hartstikke ongezond en onrealistisch om te voldoen aan het schoonheidsideaal. Wist je dat minder dan 5% van de vrouwen een lichaam heeft dat de media als ideaal afschilderen? En wist je dat alle beelden die we in de media zien sowieso niet puur natuur zijn? Bedankt Photoshop!

Zie je die foto hier rechts? Er was veel ophef over in de media, omdat haar hoofd groter is dan haar middel! Dat kan natuurlijk niet echt zijn.

Photoshop

Alle beelden die we op TV en in reclames zien worden bewerkt in Photoshop. Zelfs van die 5% met een ideaal lichaam. Zo kan net dat ene vetrolletje weggewerkt worden, of die pukkel waar iedereen zich aan ergert. En wil je langere benen? Dan krijg je die! Verder krijgen de vrouwen natuurlijk een cupmaat groter en de mannen een sixpack. Makkelijk toch? Maar wel nep!

Media en Mooi zijn

Het zogenaamde schoonheidsideaal zie je dagelijks voorbijkomen en heeft daardoor veel invloed op wat je van jezelf vindt. Zo kan je je afvragen wat echt en wat nep is, wat het schoonheidsideaal voor jou betekent en of jij blij bent met je uiterlijk.

Als je net een paar kilo zwaarder weegt dan gemiddeld, voldoe je al snel niet meer aan het schoonheidsideaal. De meerderheid van de jongeren vindt zichzelf dan ook te dik, maar slechts een paar procent daarvan heeft echt overgewicht. Dacht je dat alleen vrouwen zich daar druk over maken? Echt niet! Ook mannen zijn steeds minder tevreden over hun uiterlijk.

Het is natuurlijk goed om met je gezondheid bezig te zijn, maar ga hierin niet te ver. Maak je niet te druk over kleine imperfecties. Je bent mooi zoals je bent!

Wil je weten hoe het met jouw zelfbeeld zit? Doe dan de test en kom erachter hoe je over jezelf denkt! [http://www.mindyourownlife.nl/je-gevoel/positief-zelfbeeld]

Wil je nog veel meer weten? Kijk dan eens in de rubriek ‘Media en Mooi zijn’ of bekijk de documentaire ‘Beperkt Houdbaar.

Foto Lichaam

Foto Model

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.