Liefhebber of fetisjist?

Je bent dol op je nieuwe sneakers, je verzorgt ze met liefde. Je kunt ze wel zoenen! Of die fantastische skinny jeans, die je als gegoten zit. Het liefst zou je hem nooit meer uit doen en er zo mee onder de douche springen. Heb je nu een fetisj?

Wat is een fetisj?

De woorden fetish en fetisj worden nogal eens door elkaar gebruikt, maar betekenen beide hetzelfde. Er is een hoop twijfel over wat een fetisj nu precies is. Het is in elk geval iets waaraan iemand veel plezier beleeft en wat de meeste mensen ongewoon vinden. Het dragen van een luier (luierfetisj) of (geamputeerde) lichaamsdelen bijvoorbeeld kunnen een fetisjist erg blij maken. Vooral het materiaal zorgt voor de meeste fun. Knuffelen, strelen, likken, ruiken of ermee masturberen, het kan allemaal!

Niks mis mee

Er zijn ruim 550 verschillende fetisjen. Een fetisj is meestal heel onschuldig en je bent er niemand mee tot last. Soms kun je er zelf wel heel erg last van hebben, want niet elke fetisj durf je met anderen te delen. Je vraagt niet snel aan je vriend of vriendin of je zijn of haar voeten mag zoenen (voetenfetisj) en die van jezelf likken wordt wat lastig. En wat nou als je een poepfetisj hebt? Je kunt er erg ziek van worden. Wanneer je zonder je geliefde voorwerp, kledingstuk of lichaamsdeel niet meer opgewonden raakt, kan je fetisj best een probleem worden.

Heb je er last van en beheerst het je leven? Neem dan contact op met het Riagg, ontdek dat je niet de enige bent en leer er mee omgaan. Wil je meer weten over fetisjisme of weten welke verschillende vormen er nog meer zijn? Kijk dan op deze site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.