Energiedrankjes: Doe mij maar Taurine!

Scheutje cafeïne erbij
Energiedrankjes zijn frisdranken (zoals Red Bull, Golden Power, Bullit, Aquarius en AA) gevuld met o.a. cafeïne, taurine en glucurono-lacton. Deze stoffen zorgen ervoor dat je een oppeppend gevoel krijgt, het geeft je een enorme boost! In 1 blikje zit ongeveer vier keer zoveel cafeïne als in een glas cola. Maar als je regelmatig energiedrank drinkt, zal het effect per blikje afnemen. Het werkt verslavend, je hebt er dus steeds meer van nodig!

Effecten
Wanneer je verslaafd raakt aan energiedrankjes, kun je erg nare bijwerkingen krijgen. Een teveel aan cafeïne is absoluut niet goed voor je, je kunt last krijgen van: rusteloosheid, hoofdpijn, duizeligheid, suizende oren en je kunt er zelfs hartkloppingen van krijgen! Daarbij zit er in een blikje energiedrank enorm veel suiker, dus is het ook nog eens erg slecht voor je tanden. En wist je dat je van energiedrank zelfs kunt uitdrogen?! De cafeïne onttrekt veel vocht uit je lichaam. Hmmz dat zijn niet zulke leuke feitjes allemaal. Maar wat kun je dan beter doen om een opfrissende boost voor je lichaam te krijgen?

Gezonde hippe vervangers
In de supermarkt vind je veel vervangende energiedrankjes. Deze zijn gezond én geven je ook een oppeppend gevoel, zoals:

SHE – Deze energiedrank van Pink Ribbon bevat geen calorieën en suikers en heeft een gezonde toevoeging als vitamines, giseng en Aloë Vera. Het smaakt naar perzik, erg lekker!

Verve! – Een energiedrank zonder kunstmatige smaakstoffen en weinig calorieën, vol vitaminen en mineralen.

Tegenwoordig is het hip om thuis je eigen sapjes te maken. En laat dat nou juist super healthy zijn. Hieronder hebben we twee recepten voor sapjes die je zelf kunt maken. De ingrediënten doe je in een blender en je sapje is klaar!

Fris en zoet
– 100 gram ijsbergsla
– 1 peer
– 250 ml water

Smakenpallet
– 100 gram witlof
– 1 appel
– 1 banaan
– 250 ml water

Natuurlijk kan je zelf ook een beetje creatief zijn. Mix de groenten en fruit die jij lekker vindt in een blender en je hebt een heerlijk zelfgemaakt boost gevend energydrankje!

Foto blikje: Tanozzo

Foto sap: wharman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.