Wat staat jou in 2016 te wachten?

Weet jij je sterrenbeeld? Aan de hand van je geboortedatum kun je erachter komen. Die zijn zo gekozen door te kijken naar de stand van de sterren. Hoe de sterren stonden toen jij geboren was, bepaalt jouw lot. Of tenminste, dat geloven sommige mensen.

Ontstaan van de astrologie
Vroeger keken de mensen veel naar de sterren. Als je dat doet, ga je na verloop van tijd ook figuren in de sterrenhemel zien. Ze zagen de sterrenbeelden in de lucht. In de lente begon het met de Ram en die werd elke maand vervangen door een ander sterrenbeeld, zodat de mensen wisten wanneer ze moesten zaaien en oogsten. Boeren hielden de sterrenbeelden dus goed in de gaten.

Eigenlijk zijn de sterrenbeelden dus de voorloper van onze kalender. Elke keer als de zon zich verplaatste, veranderde het sterrenbeeld. Precies zoals onze maanden werken. Maar sinds de jaartelling is begonnen is er veel veranderd in de astrologie. Niet de zon, maar de maan is nu het middelpunt van de astrologie.

Ontstaan van horoscopen
Met de verandering van focus, kwamen de horoscopen in de astronomie. Opeens waren planeten en sterren niet meer signalen dat je het graan moest zaaien, maar vertelden ze je de toekomst. Dat was het moment dat de eerste astrologen, of waarzeggers, kwamen.

Deze mensen hebben samen bedacht hoe de planeten in elkaar zitten en wat de stand van de sterren over jouw toekomst zegt. De maan staat bijvoorbeeld voor je gevoelsleven, uitstraling en stemming. Mars geeft energie en Mercurius is de planeet van het verstand.

Tegenwoordig kom je deze voorspellingen overal tegen. Misschien ben je ze weleens tegen gekomen in de krant of een tijdschrift. Ook heb je AstroTV, misschien heb je deze zender een keer gezien. Hier zijn astrologen die kaarten leggen of de sterren raadplegen om mensen te helpen keuzes te maken.

Heb jij weleens je horoscoop bekeken? En kwam het uit? Astrologen zijn ook dit jaar alweer druk bezig om jouw toekomst te voorspellen. Kijk hier maar eens! En of je er nu in gelooft of niet: eigenlijk is het best leuk om het een keertje te lezen, toch?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.