Gevolgen van ongezond eten

Gevolgen van ongezond eten

Het meest opvallende gevolg van ongezond eten is natuurlijk dat je dik wordt. Je krijgt meer calorieën en vetten binnen dan je lichaam nodig heeft, dus slaat je lichaam het op. Maar er zijn ook een heleboel andere gevolgen, die minder goed zichtbaar zijn, maar minstens even belangrijk!

  • Je conditie gaat achteruit. Je lichaam moet meer gewicht meedragen, wat activiteiten zwaarder maakt;
  • Je gewrichten slijten sneller. Er komt meer druk op te staan dan goed is, waardoor je sneller last van je knieën en enkels krijgt;
  • Je hebt meer kans op hart- en vaatziekten. Dit lijkt nog ver weg als je jong bent, maar als je echt extreem veel eet, kun je op je 25e al met een hartstilstand in het ziekenhuis terechtkomen!
  • Je hebt meer kans op diabetes (suikerziekte). Dit klinkt misschien niet zo ernstig, maar kan erg vervelend zijn. Zo moet je elke dag medicijnen slikken en mag je bepaalde (lekkere)dingen niet meer eten. Sommige diabetes-patiënten moeten zelfs elke dag insuline spuiten, en dat is geen pretje!

burgerDit zijn allemaal lichamelijke gevolgen, maar ook in het dagelijks leven kun je (kleine) problemen tegenkomen. Zo kun je te maken krijgen met discriminatie, maar kan het ook zijn dat je bijvoorbeeld in het vliegtuig extra moet betalen, omdat je niet in de vliegtuigstoel past!

Kijk hier voor meer informatie over eetproblemen en pro-ana. Of lees welke voeding goed voor je is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.