Voedingsmiddelen die goed voor je zijn

Superfood. Misschien ken je het wel. Steeds meer mensen eten ze omdat ze zo goed voor je zijn. Ze zorgen ervoor dat je gezond blijft, een mooie huid hebt en je energieker voelt. Zo is er bijvoorbeeld de goij bes. Die vol zit met vitaminen C. Wel 500 keer meer dan in een sinaasappel!!

Naast superfoods, zijn er ook nog andere voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat jij stralend en vol met energie over straat loopt. We zetten er een paar voor je op een rijtje!

Bosbessen
Je kent ze vast wel, van die kleine donkerpaarse bijna zwarte besjes. Deze besjes hebben een goede werking op je hart en bloedvaten. Daarnaast zorgen de bessen ervoor dat je minder rimpels krijgt. Hoe dan?! In de bessen zitten antioxidanten die ontstekingsremmend werken en rimpels tegen gaan.

Appel
Ooit van de uitspraak “An apple a day keeps the docter away” gehoord? Die is er namelijk niets voor niets! In een appel zitten veel vitamines die goed voor je zijn. Daarnaast bevat een appel veel vezels, waardoor je lang geen honger hebt.

Gember
Gember heeft een ontstekingsremmend effect. Dit betekent dat het bacteriën doodt. Kleine ontstekingen zijn dus zo foetsie als je een paar keer gemberthee drinkt. Ook werkt gember tegen lucht in je buik, misselijkheid en hoofdpijn.

Zoete aardappel
De zoete aardappel lijkt op een gewone aardappel maar is het niet. Hij smaakt zoet en heeft de textuur van een wortel. De zoete aardappel zit vol met vitaminen A, dat zorgt voor een goede weerstand, gezonde botten, huid en stralende lach!

Vis
`Vis daar is toch niets nieuws aan?´ zal je vast denken. Klopt, dat is het ook niet. Maar vis is super gezond voor je! Vis is heel goed voor de groei van je lichaam, maar ook voor je hersenen, hart, bloedvaten en huid. Snel langs de visboer dus of met je hengel naar de eerste beste vijver.

Water met citroen
Water met citroen lijkt op het eerste gezicht niet zo speciaal maar werkt ook goed voor je. Zo bevat het heel veel vitamine C, zorgt het ervoor dat jij je eten goed en snel verteerd. Citroen helpt tegen puisjes, het droogt ze uit waardoor ze sneller verdwijnen en last but not least.. het is gezond en lekker! Je hoeft dus niet perse limonade te drinken waar veel suiker inzit als je ook gewoon citroen water kunt drinken!

Geniet, eet en drink je mooi:-).

Foto superfoods: slgckgc

Foto glas: © Axel Naud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.