Klaarkomen

Klaarkomen, het is hét hoogtepunt van seks of zelfbevrediging. Hoe werkt klaarkomen of een orgasme precies? We hebben het een en ander voor je op een rijtje gezet.

Of je nou een jongen of een meisje bent, het maakt niet uit, in beide gevallen kun je een orgasme meemaken. Dit is in het kort: een heel fijn en lekker gevoel. Een orgasme is een ander woord voor klaarkomen. Ondanks dat jongens en meisjes beiden kunnen klaarkomen, is er wel een verschil in hoe en wat er gebeurt.

Klaarkomen van een jongen

lanceringWanneer een jongen opgewonden raakt, stroomt er bloed naar de zwellichamen in zijn penis. Deze zwellichamen zorgen ervoor dat de penis stijf wordt. Als je een stijve penis streelt, in je hand, je mond of in een vagina op en neer beweegt, voelt dit erg fijn. Op een gegeven moment trekken de zaadballen samen en verstrakt de balzak. Hierdoor komt voorvocht vrij. De bloeddruk, hartslag en ademhaling gaan sneller wanneer het orgasme nadert. Tijdens het orgasme trekken de spieren van de penis heftig samen. Hierdoor komt er sperma naar boven (en naar buiten) en kom je als jongen klaar. Klaarkomen kan een gevoel van totale ontspanning brengen. Na het klaarkomen komt de oorspronkelijke vorm (slap) en kleur van de penis terug.

Een jongen kan niet aan de lopende band orgasmes krijgen. Tussendoor heb je wel even een rustperiode nodig, voordat je nog een orgasme kan krijgen. Vlak na een orgasme, kan het zelfs onprettig zijn of pijn doen als je de penis niet met rust laat. Hoe lang deze rust moet duren, verschilt bij iedere jongen.

vuurwerkKlaarkomen van een meisje

Tijdens de opwinding van een meisje, verandert de vagina van kleur en zwelt de clitoris op. Ook wordt de vagina vochtig. De schaamlippen gaan uit elkaar staan en de baarmoeder trekt omhoog en naar achter. De hartslag, ademhaling en lichaamstemperatuur stijgen. Je merkt dat je borsten een beetje opzwellen en de tepels harder worden. Klaarkomen kan bij een meisje meestal alleen door de clitoris te stimuleren. Dit kan gedaan worden met de hand, mond, met een vibrator of – je raadt het al- een penis. Tijdens het hoogtepunt trekken de baarmoeder, de urinebuis, de sluitspier in de anus en de vaginawand een aantal keer tegelijkertijd samen. In totaal kan een meisje 10 tot 15 samentrekkingen in totaal krijgen. Na het orgasme kan het meisje nog steeds opgewonden zijn. Het is voor een meisje of vrouw niet gek om achter elkaar meerdere orgasmes te kunnen krijgen.

Iedereen ervaart klaarkomen anders. De een komt bijvoorbeeld makkelijk of in ieder geval sneller klaar dan de ander. Het kan ook gebeuren dat je de ene keer wel klaarkomt en de andere keer niet. Sommige jongens en meisjes komen maar een beetje of helemaal niet klaar en voelen zich hier onzeker over. Dat hoeft niet. Het is eigenlijk helemaal niet nodig dat je een orgasme hebt, het belangrijkste is dat je geniet en plezier hebt als je seks hebt.

Foto: Lel4nd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.