Leren scheren

Iedereen heeft haar op zijn hoofd. Dat haar is altijd en voor iedereen zichtbaar. Een goede verzorging is dan ook belangrijk. Maar naarmate je ouder wordt gaan er ook nog op andere plekken haar groeien. Je hormonen gieren door je lichaam en je komt tot de conclusie: scheren of niet scheren, dat is de vraag.

Haargroei

Voordat je überhaupt kan gaan scheren, heb je eerst haar nodig. Maar wanneer en waar begint de haargroei nou? Het eerste teken van lichaamsbeharing is vaak rond je geslachtsdelen. Daarna volgt de rest van je lichaam.

Scheren

Voor jongens geldt het volgende:
Er gaan haren groeien op je benen en armen, ook onder je oksels begint haar te groeien;
Op je bovenlip vormt zich een snorretje, later vormt zich op (het onderste deel) van je gezicht een baard;
Aan de zijkant van je gezicht, vóór je oren, krijg je bakkebaarden;
Rond je tepels ontstaat langzaam borsthaar, Je schaamhaar groeit over je buik naar je navel toe, en aan de binnenkant van je dijen.
Bij meisjes werkt het ongeveer hetzelfde. Na de start van de menstruatiecyclus begint het feest:
Schaamhaar begint rond de schaamlippen te groeien. Eerst dun en recht, daarna steeds steviger en krulleriger, in de vorm van een driehoek;
Ongeveer een jaar later ontstaat er been- en armhaar;
Het kan zo zijn dat je haar op je bovenlip en voor je oren krijgt.

Scheren en verzorgen

3,5 miljard mannen en een groot aantal vrouwen lopen in hun leven tegen het probleem aan, hoe te scheren? Samengevat: Eerst pak je schuim, daarna pak je een schep mesje en je scheert zachtjes met de haarrichting mee (bekijk het filmpje voor meer uitleg).
Maar wat kan er gebeuren als je de haren weggeschoren hebt?
Veel mensen staan er niet bij stil maar tijdens het scheren beschadig je je huid. De mesjes glijden over je huid en laten kleine beschadigingen achter. Als je dan klaar bent met scheren kan het zijn dat je huid gaat irriteren of jeuken. Je krijgt rode bultjes of je huid gaat ontsteken. Soms uit dat zich in witte puskopjes en zeer zelden diepe ontstekingen. Veel mensen vinden die irritaties vervelend. Maar waar in de maatschappij een probleem is, word altijd een oplossing gevonden… verzorgingsmiddelen

Verzorgingsmiddelen

Er zijn verschillende manieren waarmee je je gezicht kan verzorgen. Je hebt een aftershave om je wond te ontsmetten, vaak zit er in dat soort verzorgingsmiddelen alcohol. Een bijgevolg van alcohol is dat je er een branderig gevoel aan over houdt. Verder zijn er ook verzorgingsmiddelen die de irritatie aanpakken en je geschoren plek tot ‘rust’ brengen.
Ook zijn er preshave zalfjes/oliën. Die breng je voor het scheren aan, ze zorgen voor een gladde huid. Door de gladde huid voorkom je scheerwondjes wat voor de irritaties zorgt.
Kort samengevat: scheren is een keus. Het kan je huid beschadigen maar daar zijn oplossingen voor.
Maar ga snel aan de slag want die haren moeten eraf. 😉
Bron plaatjes:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.