Low budget sporten

Heb je weinig geld? Neem het heft in eigen handen door te sporten met behulp van filmpjes of een app. Wil je liever sporten bij een club, dat kan ook! Want sporten bij een club hoeft niet duur te zijn.

Sporten op eigen initiatief

Buiten sporten
Om te sporten is een club niet nodig want je kan ook zelf aan de slag. Hardlopen in het bos is gratis en je bent lekker in de buitenlucht. Of organiseer samen met je vrienden een eigen bootcamp in het park. Een bootcamp bestaat uit verschillende sportoefeningen, zoals jumping jacks of calisthenics. Ook touwtjespringen is een goede workout. Sophie en Lien laten je zien hoe je makkelijk en goedkoop kan sporten.

Binnen sporten
Als het buiten slecht weer is, kan je ook thuis sporten. Schuif een tafel aan de kant en creëer je eigen sportplek. Op Youtube staan verschillende workouts voor thuis. Je kunt ook een app met oefeningen downloaden; kies een leuke workout en volg de instructies op het scherm. Zet het geluid aan voor de motiverende woorden van de trainer. Een populaire workout is de ‘7 minute workout’, waar je in 7 minuten een complete workout doet. En een paar minuten tijd maken voor sporten, wie kan dat nou niet?!

Vind je dit leuk? Bekijk dit filmpje dan:

Hou je niet zo van krachttraining, dan zijn er ook nog andere sportoefeningen die je kan doen. Je kunt bijvoorbeeld sporten met een console. Probeer je eigen highscore te verbreken met dansen of speel een potje met vrienden.

Proeflessen

Bij een vereniging of club kun je proeflessen volgen. Zo kom je erachter of je de sport leuk vindt en leer je de club kennen. Fitnessclubs en sportcentra hebben vaak een inloopweek waarin je gratis kan sporten. Als je een sport gevonden hebt die je leuk vindt, vraag dan naar de kosten van de sport. Ook kun je vragen of er materiaal te huur is, zodat je het niet hoeft te kopen. Studeer je? Kijk dan even of jouw school een sportabonnement aanbiedt, dit is veel voordeliger!

Sportkleding en materiaal

Niet alleen op de sport zelf kun je besparen, maar ook op de aanschaf van kleding en materiaal. Bedenk of je merkkleding wilt, of dat een goedkopere variant voldoende is. Kijk eens rond in de stad of ga op zoek naar tweedehandskleren in een winkel of marktplaats. Hier hebben ze soms sportkleding of attributen voor een goedkopere prijs. Kijk wat je zelf in de kast hebt hangen, want ook een oud shirt kan natuurlijk gewoon gebruikt worden voor sport.

Behalve sporten kan je proberen meer te bewegen door de fiets te pakken en de trap te nemen. Dit is gratis en kost geen extra tijd. De fiets pakken in plaats van de bus bespaart zelfs geld!

Sporten is heel gezond, wil je weten welke sporten goed voor je hele lichaam zijn? Het volgende filmpje geeft het antwoord:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.