Online school in coronatijd

De scholen zijn gelukkig nog open, maar het is nog steeds niet hetzelfde als eerst. Als jij of iemand uit je familie misschien wel corona heeft, moet je thuis blijven. Sommige scholen zijn zelfs weer tijdelijk op online lessen overgegaan.

Masker, Student, Corona, Studenten

Hoe verlopen de online lessen?

De meeste leerlingen vinden online school totaal niet leuk. De lessen zijn saai en leerlingen missen het contact met andere leerlingen. Ook de docenten vinden het niet leuk. Ook deze geeft liever in de klas les.

Hoe is dat voor jou? Durf jij een vraag te stellen tijdens een online les? Veel leerlingen vinden dat spannender dan tijdens een normale les.

Omdat docenten minder goed zien wat er buiten hen om gebeurt in de les, wordt er ook meer gepest. Heb jij hier last van, of gebeurt dat bij iemand anders in jouw klas, lees dan deze expertinformatie over pesten.

In dit filmpje zie je wat voor soort leerlingen er in de online les zijn.

Tips om je online lessen te volgen

Vind jij het ook moeilijk om goed bij de les te blijven? Hier wat tips over het volgen van je online lessen:

  • Sta op tijd op! Op vaste tijden opstaan is belangrijk voor je productiviteit. Af en toe een keer uitslapen is natuurlijk prima.
  • Kleed je aan zoals je normaal ook doet als je naar school gaat, dan voel je je productiever.
  • Zorg voor een fijne werkplek waar je niet teveel gestoord wordt. Maak er een gezellige plek van. Ruim deze plek ook op, dan werk je beter. Zorg voor een goede stoel.
  • Het is geen vakantie, dus geef jezelf af en toe die schop onder je kont!
  • Je hoeft niet alleen maar door te werken. Pauzes zijn belangrijk. Neem de tijd om even naar buiten te gaan, een kop koffie te zetten of te appen met je vrienden.
  • Maak elke dag een realistische planning. Schrijf gewoon op wat je die dag gaat doen. Inclusief pauzes. Dat helpt echt!
  • Hou de lol er een beetje in. Op school kan je ook lachen en grappen maken met vrienden. Het maakt de les een stuk leuker en daarmee ook makkelijker om te volgen!
  • Beloon jezelf aan het einde van de dag met iets lekkers. Klap je boeken dicht en ga wat leuks doen.

Meer info

Thuisblijftips

NJI: Wie kan mij helpen?

LAKS: Vragen over corona op school

NJI: Alles wat jij moet weten over corona

Of ga naar ons forum en deel jouw verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.