Online school in coronatijd

De scholen zijn gelukkig nog open, maar het is nog steeds niet hetzelfde als eerst. Als jij of iemand uit je familie misschien wel corona heeft, moet je thuis blijven. Sommige scholen zijn zelfs weer tijdelijk op online lessen overgegaan.

Masker, Student, Corona, Studenten

Hoe verlopen de online lessen?

Veel scholen maken gebruik van Teams of Zoom om online les te geven. Dat verloopt niet altijd even soepel. Voor leraren is het vaak moeilijk om de leerlingen goed bij de les te houden en voor leerlingen is het vaak moeilijker om zich te concentreren met al die afleidingen in de buurt. Geldt dat ook voor jou?

Wat vinden leerlingen van online les?

In het begin vonden veel leerlingen het leuk om niet naar school te hoeven. Toen de lessen voor langere tijd online waren, werden veel leerlingen minder enthousiast: de lessen zijn saai en er is weinig interactie. Hoe is dat bij jou? In Amsterdam gingen studenten zelfs demonstreren tegen het online onderwijs. Op internet ging de #wijwillennaarschool rond.

Tips om je online lessen te volgen

Vind jij het ook moeilijk om goed bij de les te blijven? Hier wat tips over het volgen van je online lessen:

  • Zet wekkers! Zo kom je op tijd voor je les en hoef je niet steeds bezig te zijn met wanneer je je laptop weer moet openklappen.
  • Maak een aparte chat aan met vrienden/mensen uit je klas om te kunnen overleggen over de les. Online lessen kunnen soms chaotisch zijn. In een appgroep kun je snel vragen aan elkaar stellen zonder de les te moeten onderbreken.
  • Als je je verveelt tijdens een uitleg kun je best iets anders gaan doen met de docent op de achtergrond. Ruim bijvoorbeeld je kamer op of ga een beetje bewegen. Let wel op dat dit je niet afleidt van de les!
  • Hou de lol er een beetje in. Op school kan je ook lachen en grappen maken met vrienden. Hou dat er tijdens de online les gewoon in. Het maakt de les een stuk leuker en daarmee ook makkelijker om te volgen!

Meer info

Thuisblijftips

NJI: Wat jij moet weten over corona

NJI: Wie kan mij helpen?

LAKS: Vragen over corona op school

NJI: Alles wat jij moet weten over corona

Of ga naar ons forum en deel jouw verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.