Partijtje spelen mag vanaf 1 juni weer op de sportclub!

Voetbal jij ook zo graag? Dan hebben we goed nieuws voor je. De overheid heeft een versoepeling van de maatregelen aangekondigd.

Jongeren van 13-18 jaar mogen vanaf 1 juni weer buiten sporten, zonder daarbij anderhalve meter afstand te houden. Dit geldt jammer genoeg alleen bij de sportvereniging of bijvoorbeeld de scouting. Ook geldt het niet voor andere activiteiten buiten. Je kunt het nalezen op de website van de Rijksoverheid onder sport en spel.

Andere versoepelingen

Vanaf 1 juli geldt – als het nog steeds goed gaat – de volgende versoepeling:

  • Sportscholen mogen weer open
  • Sauna's mogen weer open
  • Sport- en verenigingskantines mogen weer open

Denk je mee?

Premier Rutte heeft jongeren opgeroepen mee te denken over de corona maatregelen. Een aantal jongerenorganisaties werkt samen om jullie ideeën te verzamelen. Heb je goede ideeën? Deze kun je hier kwijt.

Boete aanvechten

Heb jij een boete gekregen? Veel corona boetes zijn ongeldig omdat ze fouten bevatten. Een agent of BOA moet goed omschrijven hoe deze tot de conclusie is gekomen dat je geen 1,5 meter afstand hebt gehouden. Dat blijkt vaak niet het geval. Ben je al 18, dan betekent een boete automatisch een aantekening op je strafblad. En dat wil je echt niet. Je kunt een boete aanvechten. Meer informatie: boete.nu.

Onderzoek: ventilatie belangrijk

Tip: uit onderzoek blijkt dat ventilatie belangrijk is om corona te voorkomen. Best wel logisch eigenlijk. Dus spreek buiten af, of zet een raam open!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.