Plan je toetsweek!

Tip 1: Houd je huiswerk bij

Een goede voorbereiding is het bijhouden van je huiswerk. Dit is namelijk alle leerstof die je nodig hebt voor je toetsen. Daarom is het handig dat je je huiswerk netjes maakt en nakijkt. Hierdoor hoef je veel minder te doen voor je toets.

Tip 2: Begin ruim van tevoren

Om goed voorbereid te zijn, moet je ook op tijd beginnen. Begin dus anderhalf tot twee weken van tevoren met het plannen en leren voor een proefwerkweek of proefwerk.

Tip 3: Zet alles op een rijtje

Voordat je begint met plannen is het handig om alles op een rijtje te zetten. Zorg dus dat je precies weet wat de leerstof is. Zo kan je een overzicht maken van alle leerstof en weet je voor welk vak je veel moet leren en voor welk vak wat minder.

Ook is het handig om alvast te kijken welke toets op welke datum is.

Tip 4: Bepaal waar het meeste werk in zit

Zodra je een overzicht hebt van de hoeveelheid leerstof en van de datums waarop je de toetsen hebt, kun je gaan bepalen voor wat je het meest en als eerst moet leren.

Tip 5: Plan vervolgens je dagen in

Nadat je hebt bepaald waar het meeste werk in zit en welke toets het eerst komt, kun je beginnen met plannen. Het is handig om dit op te schrijven in bijvoorbeeld je agenda, een deskplanner of een notitieboekje. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om alles op te schrijven, zoals in de onderstaande agenda. Zorg ook voor een haalbare planning (zie filmpjes!)

Tip 6: Gebruik markers

Markers gebruiken is erg fijn voor het maken van planningen. Zo kun je proefwerken, SO’s, mondelingen en huiswerk gewoon verschillende kleuren geven en wordt het een stuk overzichtelijker.

Tip 7: Houd je aan de planning

Zodra je planning af is, kan je aan de slag. Houd je aan je planning.

Met deze tips lukt het je om een goede planning te maken. Heb je nog hulp nodig bij het leren? Klik hier voor leertips.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.