Wat te doen in… Assen

Assen is de hoofdstad van de provincie Drenthe. Drenthe staat natuurlijk bekend om de mooie natuur en de hunebedden, maar er is meer. Assen is de snelst groeiende stad in Noord-Nederland, daar zal ongetwijfeld een reden voor zijn! Je kunt je in ieder geval prima een dagje vermaken in deze gezellige stad.

Bereikbaarheid

Als je met het openbaar vervoer naar Assen gaat, reis je met de trein naar station Assen. Het is dan nog ongeveer een kwartiertje lopen naar het centrum.

Winkelen

Voor de grote winkelketens moet je in het Mercuriuscentrum en winkelcentrum de Triade zijn. Het is ook leuk om een bezoekje te brengen aan warenhuis Vanderveen. Hier zitten verschillende winkels onder een dak, van knutselwinkels tot een drogisterij. Check hier het complete winkelaanbod van het warenhuis.

Voor leuke kleine winkels en boetiekjes duik je de zijstraten in. Op deze website vind je nog meer shoptips.

Ben je meer van de vintage? Verspreid in en rond het centrum van Assen zijn veel tweedehandswinkels te vinden. Hier vind je ze allemaal.

Lunchen en koffiedrinken

Na het shoppen heb je vast zin gekregen om even ergens te gaan zitten met een kopje koffie of een lekkere lunch. Op deze website vind je een lijstje met zowel winkeltips als leuke plekken om te lunchen.

Voor echt goede koffie en natuurlijk ook een lekkere lunch is de hotspot Coffee & Tasty in ieder geval een aanrader.

Cultuur snuiven

Aan bezienswaardigheden geen gebrek in Assen. We zetter er een paar op een rijtje:

  • In totaal telt Assen 139 rijksmonumenten. Dat zijn er nogal wat! Op de website van Rijksmonumenten staan ze allemaal.
  • Het beeld van Bartje. Bartje is de hoofdrolspeler in zijn eigen boek. Hij wordt het stoerste ventje van Drenthe genoemd, omdat hij geen zin had om alleen maar te doen wat anderen zeggen. Sinds 1954 is er een beeld van Bartje te bewonderen aan de Noordersingel.
  • De wandelroute ‘Stad der Paleizen’ voert door het oude deel van Assen en neemt je mee langs allerlei prachtige gebouwen. Je kunt voor deze route de ANWB-bordjes volgen. Hier vind je extra informatie.

In het filmpje hieronder zie je een paar van die mooie gebouwen en krijg je alvast een voorproefje van Bartje.

Nog meer te doen

Geen zin om te winkelen en zijn de bezienswaardigheden ook niet helemaal jouw ding? Gelukkig zijn er nog allerlei andere dingen te doen! Het Drents museum heeft een uiteenlopende collectie met voor ieder wat wils. Op een steenworp afstand van het centrum ligt het Asserbos, waar je mooi kunt wandelen. En natuurlijk de trots van Assen, het TT-racecircuit. Je kunt hier bijvoorbeeld een rondleiding krijgen of een van de evenementen bezoeken. Ook worden er in Assen veel festivals georganiseerd, op de evenementenkalender staan ze allemaal. Ieder jaar in juni wordt het TT festival georganiseerd, dan wordt het hele centrum van Assen omgetoverd tot een groot festivalterrein. Je ziet het in de video hieronder!


Krijg jij al zin om naar Assen te gaan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.