Sinterklaas surprises

Sinterklaas komt er weer aan, dus is het ook weer tijd voor surprises. Misschien wel op school, met familie of gewoon met je vrienden. Weet jij niet wat je moet maken of wil je op een andere manier Sinterklaas vieren?

Tip 1: Know your guy/girl

Denk eerst even goed na voor wie deze surprise is. Een surprise is het leukst wanneer hij persoonlijk en origineel is voor degene die hem krijgt. Denk bijvoorbeeld over de volgende dingen na:

-Zit je lootje in een leuke levensfase? Bijvoorbeeld puberteit, midlifecrisis of juist (bijna) het bejaardentehuis.

-Wat doet je lootje graag? Houdt hij/zij van koken of heeft hij/zij een muziek- of shop- verslaving?

-Wat is het karakter van je lootje? Heeft hij/zij nog grappige of vreemde eigenschappen of dingen die opvallend zijn?

-Zijn er dingen die je lootje heel lekker of juist heel vies vindt?

Als je dit bedenkt kom je misschien al een beetje op ideeën.

Tip 2: Kijk op YouTube of Pinterest voor inspiratie

Als je wilt of moet knutselen, maar echt niet weet wat je moet maken; kijk dan op YouTube of Pinterest voor inspiratie. Daar vind je een hoop leuke en simpele ideeën. Denk bijvoorbeeld aan een emoji-surprise of een game controller, zoals in het onderstaand filmpje. Makkelijk, maar leuk!

Tip 3: Bouwplaat surprises

Handig voor als je haast hebt of niet goed bent in knutselen. Download snel een bouwplaat, print hem op dik papier en zet hem in elkaar. Vergeet natuurlijk niet om het cadeautje erin te doen. Wel ff opletten: bouwplaten zijn waarschijnlijk niet stevig genoeg voor zware cadeaus. Kijk op deze site voor leuke bouwplaten.

Tip 4: Wel Sinterklaas vieren, geen lootjes?

Als je een bloedhekel hebt aan knutselen, dan kun je Sinterklaas natuurlijk ook op andere manieren vieren. Denk aan gewoon om de beurt cadeaus uitpakken. Maak wel gedichten voor elkaar, want zo blijft het leuk en enigszins persoonlijk. Een gedicht van vier regels is al genoeg. Kijk hier voor meer tips.

Je kan er ook voor kiezen om een leuk dobbelspel te doen met je vrienden/familie. Dit is handig, gezellig en meestal hilarisch (met de juiste regels). Iedereen koopt dan een willekeurig cadeau voor in de zak. Door middel van het dobbelspel krijg je altijd iets verrassends én heb je een avondvullend programma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.