Rock en rolmaatje

“Je hebt vrienden waarmee je kan lachen, en waardoor je de tijd snel vergeet of een vriend die de pijn kan verzachten als je ’t even niet meer weet.” Jan Smit had het al door ;)! Iedereen is anders en dus zijn ook alle vriendschappen anders. Je kiest je vrienden omdat je het goed met hen kunt vinden en samen beleef je van alles. Maar wat als het niet lukt om samen naar die leuke kroeg, bioscoop of naar dat ene gave evenement te gaan, omdat een van jullie in een rolstoel zit?

Een vriendschap tussen iemand die lichamelijk een beperking heeft en iemand die dat niet heeft, is anders, maar eigenlijk niet zo bijzonder. Je deelt bijvoorbeeld dezelfde humor, je steunt elkaar als het even niet zo goed gaat en je kunt ellenlang kletsen. Je hebt dus veel gemeen en hebt een ‘klik’ die ervoor zorgt dat je je bij elkaar op je gemak voelt. Maar samen leuke dingen doen zoals alle anderen kan nog wel eens lastig zijn.

Hoge drempels of trapjes die verhinderen dat je samen kunt uitgaan, deuren die dichtvallen voordat je naar binnen kunt komen bij een tentoonstelling of alleen een roltrap naar de tweede verdieping van het winkelcentrum. Als je een fysieke beperking hebt, is het dan lastig om mee te doen met de normale activiteiten waar anderen wel gewoon aan mee kunnen doen. Grrr, best balen af en toe toch?! Maar wij hebben ook gezocht naar oplossingen!

Tips van rolstoelers zelf over uitgaan in een rolstoel zijn natuurlijk het fijnst, die weten waar ze het over hebben.

Op de website van Sport is leven vind je sporten en evenementen waar je goed terecht kunt als je een lichamelijke beperking hebt. En wil je je vriend(in) eens verrassen met een te gek dagje uit, ook dat kan! Kijk dan eens hier of hier.

Zoek je eigenlijk nog iemand om leuke dingen mee te doen? En lijkt het jou wel wat om met iemand anders de nieuwste attracties te ontdekken, buiten dingen te doen of een schilderij maken? Kijk dan eens op Maatjes gezocht met wie jij binnenkort een leuke dag kunt beleven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.