Sport op een leuke manier!

Spel en winnen
Vind jij sporten echt niet leuk? Probeer er dan een spelletje van te maken. Zo kan je bijvoorbeeld hula hoopen met vrienden, doe wedstrijdjes wie het langst volhoudt. Er bestaan ook veel spelletjes waarbij je moet bewegen, bijvoorbeeld twister! Hierbij moet je bewegen op een grappige manier, meestal moet je zo hard lachen dat je bijna omvalt. En laat lachen nou net zo gezond zijn. De spelletjes op de Wii zijn ook leuk. Zo kan je met elkaar tennissen, bowlen of zelfs kickboksen. Doordat het een wedstrijd is speel je fanatieker omdat je van je tegenstander wilt winnen! Een avondje intensief dansen is ook leuk en gezond, wat wil je nog meer?

Samen sporten (met je digitale vriendin)

Zoek je beste vriend of vriendin op en ga samen sporten. Zo heb je het gezellig en ben je nog gezond bezig ook. Je kunt samen de sportschool in of spreek af om elke week minimaal 1 keer te hardlopen, gezellig en helemaal gratis! Door samen te sporten kan je elkaar motiveren om dit te blijven doen. Houden jouw vrienden ook niet van sporten? Dan bestaan er veel leuke App’s die jouw helpen met sporten. Zo heb heb je bijvoorbeeld de hardloopapp van Evy, zij helpt je door het hardopen heen, door je te motiveren en je tijd in de gaten te houden. Super handig. Ben jij meer van de teamsporten, ga dan eens een middagje langs bij een vereniging om te kijken of het iets is voor jou. Je kunt vrijwel bij elke vereniging een proefles nemen! Door een teamsport te doen geef je minder snel op en zeg je ook minder vaak af.

Hou jij van natuur?
Er zijn vast zat mooie plekken bij jou in de buurt. Ga hiernaar toe met een backpack! Door te lopen met een backpack train je allerlei spieren, die je zelfs niet traint met squats en/of intensieve cardio. Desnoods vul je je backpack met goede tijdschriften, boeken of een super gezonde picknick. Zo kan je een lekkere pauze nemen bij een mooi uitzicht. Wie weet spot je nog bijzondere dieren. De winterse lucht is schoner dan normaal, dat komt door de kou, er is minder vocht en vuil in de lucht aanwezig. Een winterse wandeling is dus extra gezond!

Het klinkt als een open deur, maar sporten is gezond!
Door regelmatig te bewegen blijf je op een gezond gewicht, krijg je sterkere botten en spieren en heb je minder kans om suikerziekte te krijgen. Door te sporten wordt je lichaam flexibeler en verlaagt het je bloeddruk. Je krijgt er meer energie van en je verbetert je slaap. Sporten geeft je ook een gezondere huidskleur! Genoeg redenen om te sporten en dat kan dus ook op een leuke manier!

Foto twister technicolor76

Foto hardloper whologwhy

Foto jongeren Visit Greenwich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.