Stay fit met dansen

Als je naar je favoriete muziek luistert, krijg je vast zin om lekker te gaan dansen. Maar wist je dat je tijdens het dansen ontzettend veel calorieën verbrand?

Tijdens het sporten
Dansen is de perfecte workout. In de sportschool kun je workshops in verschillende dansstijlen volgen. Zumba bijvoorbeeld. Dat is een combinatie van salsa en samba op vrolijke, Latijns-Amerikaanse muziek. Terwijl je op de muziek ritmische bewegingen maakt, verbrand je enorm veel calorieën. Je hoeft echt geen professional te zijn, want iedereen kan de pasjes leren.

Bekijk hier hoeveel calorieën jij verbrand tijdens het dansen.

Tijdens het uitgaan
Zelfs tijdens het uitgaan kan dansen ervoor zorgen dat je fit en gezond blijft, omdat je tijdens het dansen continue aan het bewegen bent. Dus blijf niet alleen maar aan de bar staan tot dat die ene leukerd naar je toe komt, maar spring op de dansvloer en beweeg mee met het ritme van de muziek. Hoe meer je beweegt, hoe meer calorieën je verbrandt.

Er zijn heel veel dansstijlen die je kunt uitvoeren om gezond en fit te blijven. Bekijk hier de verschillende dansstijlen die er voor zorgen dat jij in vorm blijft.

Geen zin om de deur uit te gaan om te dansen? Geen probleem, want op YouTube staan filmpjes, waar alle danspasjes stap voor stap zijn uitgelegd. Of ga aan de slag met de Wii, met speciale dans games. Je krijgt een persoonlijke coach en je leert de moeilijkste bewegingen op de nieuwste muziek.

Dansen houdt je dus fit, is goed voor je gezondheid en het is een heerlijke uitlaatklep. Nog een voordeeltje: het is goed voor je zelfvertrouwen. Dus trek je leukste outfit aan en laat je lichaam werken op het ritme van de muziek!

Foto: breakdance

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.