Tripmiddelen

Wat zijn tripmiddelen

Tripmiddelen zijn drugs die hallucinaties veroorzaken. Dat betekent dat ze je dingen laten zien, horen of voelen die er eigenlijk helemaal niet zijn. Een tripmiddel kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je extra blij of juist angstig wordt. Of dat je dingen ziet bewegen die er eigenlijk niet zijn.

Wat is de werking van tripmiddelen

Hoe jij je precies voelt hangt af van het soort tripmiddel dat je gebruikt, hoeveel je neemt (hoe meer je neemt, hoe heftiger je het voelt) en waar je op dat moment bent tijdens het innemen. Bij het gebruik van een tripmiddel gebeurt meestal het volgende:

  • Je kunt je ontspannen en blij van voelen;
  • Maar je kunt er ook een ongemakkelijk, verward en angstig gevoel van krijgen;
  • Gevoelens worden namelijk sterker (muziek, kleur, geur en smaak beleef je intenser en heftiger);
  • Daardoor kun je ook dingen zien die niet bestaan, soms gaan dingen bewegen die normaal stilstaan of zie je bijvoorbeeld insecten die er niet zijn;
  • De tijd lijkt langzamer te gaan;
  • Je concentratie wordt minder;
  • Je hartslag en bloeddruk stijgen.

Bad trip

Wanneer je tripmiddelen gebruikt en niet lekker in je vel zit, kun je een bad trip ervaren. Je weet niet meer wat je nou echt ziet of wat nep is. Hierdoor kun je een heel angstig gevoel krijgen. Omdat je tijdens je trip dus niet meer weet wat nou echt of nep is kun je jezelf sneller in gevaar brengen. Op het moment dat je een trip beleeft denk je dat je iedereen en alles aan kan. Je kunt zelfs denken dat je kunt vliegen! Je snapt wel dat dit erg gevaarlijk is en je dingen kan doen waar je later spijt van krijgt.

Wil je meer informatie over tripmiddel en drugs neem dan eens een kijkje op www.drugskompas.nl

Foto paddenstoelen: jmv

Foto hoofd: digitalbob8

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.