Update corona: testen voor toegang tijdelijk gestopt

Update 10 juli 2021

Vanaf zaterdag 10 juli is een deel van de versoepelingen teruggedraaid. Evenementen mogen alleen doorgaan met zitplaatsen op 1,5 meter afstand. De horeca moet om middernacht sluiten en ook daar zijn zitplaatsen op 1,5 meter afstand verplicht. Testen voor toegang is tijdelijk afgeschaft. Dit geldt in elk geval tot vrijdag 13 augustus.

De reden is de enorme toename van de besmettingscijfers. “Vergeleken met vorige week is er een verzevenvoudiging in het aantal besmettingen”, zei premier Rutte tijdens de persconferentie.

Andere versoepelingen blijven wel van kracht, zoals geen mondkapje meer in de supermarkt, het mogen ontvangen van een onbeperkt aantal bezoekers thuis of buiten met een grote groep samenkomen. Hierbij moet je wel nog 1,5 meter afstand houden.

In de bioscoop of in het theater kan wel nog steeds niet elke stoel worden bezet. De 1,5 meter regel blijft gelden. Ook blijft een registratie en een checkgesprek verplicht. In winkels en musea geldt maximaal 1 bezoeker per 5m2.

Publiek bij sportwedstrijden is toegestaan, mits mensen 1,5 meter afstand houden.

In juli en augustus kan iedereen die naar het buitenland gaat een gratis coronatest doen, indien dit nodig is om het land binnen te komen.

Mensen met contactberoepen, zoals kappers en masseurs, hoeven tijdens het werk geen mondkapje meer te dragen. In het openbaar vervoer (ook op stations), op luchthavens en in vliegtuigen blijven mondkapjes wel verplicht.

Op de middelbare scholen moeten tot aan de zomervakantie mondkapjes worden gedragen.

  Basisregels

  De basisregels zoals handen wassen, thuiswerken, mondkapjes dragen in het OV en 1,5 meter afstand houden van volwassenen blijven nodig. Ook blijft het belangrijk je te laten testen en thuis te blijven als je klachten hebt.

  Vaccinaties

  Op dit moment zijn er 17.449.866 prikken tegen corona gezet. Steeds meer Nederlanders zijn daarmee beschermd tegen de huidige varianten van corona. De verwachting is dat in juli iedereen vanaf 18 jaar, die gevaccineerd wil worden, een eerste prik heeft gehad. Vaccinatie is niet verplicht en wordt dat ook niet.

  Meer informatie

  Of praat mee over corona en de maatregelen op ons forum.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.